«Για μας η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά», μας λέει ο Μανώλης Ρωμανάκης, ο ιδιοκτήτης του ανοιχτόκαρδου κρητικού εστιατορίου απέναντι από το «Caravel», που έχει ανοίξει τις πόρτες του ενώνοντας το έξω με το μέσα κι εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στον όμορφο, λευκοντυμένο χώρο του και στα τραπεζάκια έξω, δίπλα στα κιούπια με τις ελιές και τα φυτά, πιάνουμε θέση όλη μέρα όταν θέλουμε να απολαύσουμε πληθωρικές αλλά φίνες γεύσεις, με τα εκλεκτά προϊόντα και τις αγαπημένες γεύσεις της Μεγαλονήσου να κλέβουν την παράσταση.
Τα πιάτα ημέρας με εποχικά υλικά, όπως η αλμύρα με μανούρι στη σχάρα και ντοματίνια ή το φοβερό πικάντικο λουκάνικο προβατίνας με χόρτα εποχής, ντομάτα και ανθότυρο, κλείνουν μέσα τους την ουσία της γευστικής λιτότητας και αυθεντικότητας. Οι τραγανές, στεγνοτηγανισμένες μαραθόπιτες και τα μυρωδάτα ντολμαδάκια της κ. Στέλλας, ορφανά και ξινούτσικα, σε ταξιδεύουν στις κουζίνες των Κρητικών γιαγιάδων, ενώ οι μοντέρνες εκδοχές κλασικών πιάτων, όπως τα υψηλής διατροφικής αξίας σιουφιχτά από αλεύρι χαρουπιού με σύγκλινο, κοτόπουλο, ανθότυρο και κολοκυθάκια ή η ανοιχτή πίτα μπισκότου με κιμά και ξύγαλο, μια νέα ματιά στην κλασική κρεατότουρτα, συνδυάζουν νοστιμιά και φαντασία.
Η σφακιανόπιτα περιχυμένη με μέλι επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη μαστοριά του τηγανιού, ενώ το κοντράστ αλμυρού - γλυκού συμπληρώνεται ιδανικά με παγωτό κανέλα κι ένα κανατάκι ρακόμελο!