Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν δημιουργικά στη Ζησιμοπούλου

Είναι αρκετοί και διαφορετικοί οι λόγοι που οι πολύ ξεχωριστοί «Ψαράδες» της οδού Ζησιμοπούλου μας έχουν πιάσει για τα καλά στα… δίχτυα τους.

Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν δημιουργικά στη Ζησιμοπούλου

Είναι αρκετοί και διαφορετικοί οι λόγοι που οι πολύ ξεχωριστοί «Ψαράδες» της οδού Ζησιμοπούλου μας έχουν πιάσει για τα καλά στα… δίχτυα τους. Ένας πρώτος είναι το υπέροχο και πολύ κομψό ντεκόρ, με τα γυάλινα αντικείμενα και τις αντίκες να δίνουν τον τόνο στη σάλα, η οποία ανοίγει πλήρως το καλοκαίρι και γίνεται ένα με τον ουρανό. Ένας άλλος πολύ σημαντικός είναι η σταθερή συνεργασία του εστιατορίου με ορισμένες από τις καλύτερες ελληνικές ιχθυόσκαλες, που μας οπλίζει με σιγουριά πως ό,τι κι αν μας τραβήξει το ενδια­φέρον από τον πολύ πλούσιο κατάλογο θα είναι σπαρταριστό και ολόφρεσκο.

Πάνω απ’ όλα όμως εδώ ερχόμαστε ξανά και ξανά για τις ανατρεπτικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Βασίλη Τσατσάκη. Και αυτό το καλοκαίρι ο ταλαντούχος σεφ έχει δημιουργήσει ένα πολύ ξεχωριστό ρεπερτόριο μοντέρνας θαλασσινής κουζίνας, που ξεδιπλώνεται πραγματικά στον αφρό, με προτάσεις όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με αγιολί από κρόκο Κοζάνης και μαρμελάδα παν­τζαριού, το στιφάδο θαλασσινών με καραμελωμένα κοκάρια πάνω σε πουρέ πατάτας αλλά και το signature πια παστίτσιο τόνου με σιουφιχτά και μπεσαμέλ από γραβιέρα Ίου.

Οι «Ψαράδες» αρμενίζουν δημιουργικά στη Ζησιμοπούλου - εικόνα 1

Τα εξαιρετικά ωμά και μαρινάτα του σεφ καθώς και ακόμη πολλά όστρακα και ψάρια συμπληρώνουν αυτήν την πανδαισία του ιωδίου, ενώ τα πάνω από 70 αποστάγματα κι εμφιαλωμένα κρασιά καθώς και τα υπέροχα γλυκά όπως η αλλιώτικη πάβλοβα με κρεμέ λεμονιού, κουλί φράουλας και κραμπλ αμυγδάλου ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.