Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Με ανανεωμένη διάθεση και καινούργιες γεύσεις υποδέχεται το καλοκαίρι το «Dirty Ginger» στην «κρυμμένη» open air αυλή του.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Ο Νίκος Μαούνης ξέρει να δημιουργεί μαγαζιά με χαρακτήρα και προσωπικότητα και το «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο χώρος επί της Ανδρέα Παπανδρέου που επέλεξε μαζί με την Έφη Γιαλούση για το comeback του τόσο αγαπημένου στεκιού θυμίζει το σπίτι ενός μπον βιβέρ ταξιδιώτη και καταφέρνει μεμιάς να σε κάνει κομμάτι του. Παλιές δερμάτινες βαλίτσες γεμάτες βιβλία, ρετρό ραδιόφωνα αραδιασμένα το ένα πάνω στο άλλο, τραπέζια σε στρογγυλές λότζες από τη μία μεριά, εντυπωσιακή μπάρα σε βαθύ μπλε χρώμα από την άλλη, και στα μεγάλα ατού η πολύ ατμοσφαιρική open air αυλή που μόλις άνοιξε διάπλατα για το πρώτο καλοκαίρι του μαγαζιού στη νέα του έδρα. Εδώ, κάτω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια, η ατμόσφαιρα αλλάζει και θυμίζει γλυκό καλοκαιράκι σε νησί.

Ο κατάλογος, που τυπώνεται ασφαλώς καθημερινά σε χαρτί μιας χρήσης, συμβαδίζει με τη signature χαλαρή διάθεση των «Ginger» και κάνει μια σειρά προτάσεις που θα ταιριάξουν και σε όσους θέλουν να φάνε κανονικά αλλά και σε όσους ψάχνουν ένα καλό συνοδευτικό για το ποτό τους που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Ό,τι δοκίμασα ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Η σαλάτα με τρίχρωμη κινόα και σος τζίντζερ έχει για παράδειγμα στο πλάι ωραίες «τελείες» από αβοκάντο που της δίνουν δροσιά, το σεβίτσε από λαβράκι έρχεται με καλοζυγισμένες εντάσεις από τσίλι, κόλιαντρο και φρούτα του πάθους, ενώ στα ζεστά ορεκτικά η φέτα τυλίγεται σε τραγανή κρούστα από πάνκο έχοντας για παρέα πολύ καλή χειροποίητη μαρμελάδα πιπεριάς και τα bao buns έρχονται με καλή και αφράτη ζύμη, γεμισμένα με πολύ νόστιμο μαδημένο χοιρινό και καπνιστό γιαούρτι.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Και σε αυτά να μείνετε μια χαρά θα είστε, αν όμως πεινάτε κομμάτι παραπάνω, θα βρείτε ακόμα 6-7 ριζότι και πάστα, αλλά και μια σειρά από προτάσεις σε κρεατικά καλής ποιότητας, σαν το τρυφερό ψαρονέφρι που αγκαλιάζεται από ελαφριά σάλτσα γκοργκοντζόλας. Όσο για τα γλυκά που επιμελείται ασφαλώς η Έφη, είναι σιγουράκια που αξίζει να απολαύσετε και μόνα τους, από τη διάσημη πάβλοβα της με φρέσκιες φράουλες μέχρι την κρέμα καραμελέ που ξυπνά αναμνήσεις από τα παλιά και γαρνίρεται με τραγανό μάνγκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.