«Huracan»: Nikkei γεύσεις στα νότια

Με έδρα το ολοκαίνουργιο μπαρ ρέστοραν της Γλυφάδας, ο Θάνος Στασινός παίζει πολύ αξιόλογη μπάλα στο περουβιανο-ιαπωνικό γευστικό τερέν.

«Huracan»: Nikkei γεύσεις στα νότια

Η καραντίνα καθυστέρησε το άνοιγμά του, αλλά, με το που δόθηκε το πράσινο φως, το «Huracan» άνοιξε τις πόρτες του αμέσως. Γύρω μας, νεολαία, κυρίως, και γυναικοπαρέες απολαμβάνουν την ανοιχτόκαρδη ατμόσφαιρα της αυλής όπου ο διακοσμητής Γιώργος Παντελούκας έχει κρεμάσει πολύχρωμες κορδέλες και λαμπιόνια, δίπλα σε τεχνητούς βράχους και μια αλέα από μπαμπού στεφανωμένη με μπουκαμβίλιες.

Τις δυνατές γαστρονομικές επιδόσεις του Θάνου Στασινού τις έχουμε δοκιμάσει στην πρώτη περίοδο του «Nikkei». Αλλά και εδώ, παρότι βρίσκεται σε περίοδο σταθεροποίησης και προσαρμογής στην καινούργια κατάσταση, η καλή μέρα φαίνεται ήδη. Υπάρχουν αρκετά έξυπνα πιάτα στο μενού, όπως τα «folders από το Περού», ήτοι πεντατράγανες φωλιές από φύλλο με πάνκο, γεμιστές με μαμαδίστικο κοκκινιστό κοτόπουλο και έξαψη από δροσιστικό και αιχμηρό pico de gallo (ωμή σάλτσα με πιπεριά, ντομάτα, κρεμμύδι, τσίλι, λάιμ και κόλιαντρο). Τα «εναλλακτικά hot dogs» έχουν τη street pop χάρη τηγανητού μπάο, με ξιδάτο κρητικό λουκάνικο και τραγανή φρουτώδη τεμπούρα πιπεριάς Amarillo. Τα «steak n’ eggs» nigiri με ελληνική τρούφα είναι μεζές ιδανικός για brunch, χάρη στην πληθωρική του γεύση που όμως ξεφεύγει από την έννοια του σούσι. Στο κεφάλαιο nigiri, πάντως, υπάρχουν πολύ ωραίες επιλογές, με πρώτες και καλύτερες αυτή με πλούσιο τόνο στεφανωμένο με το ξινό και αλμυρό edge κρέμας yuzukosho κι εκείνη με μια λιτά δυναμική σαρδέλα ταιριασμένη με τη φρουτώδη οξύτητα δαμάσκηνων umeboshi τουρσί.

«Huracan»: Nikkei γεύσεις στα νότια - εικόνα 1

Προφανώς δεν λείπουν οι ωραίες κλασικές γεύσεις της Nikkei κουζίνας, που μιξάρουν την περουβιανή και τη γιαπωνέζικη παράδοση. Το ceviche, για παράδειγμα, έρχεται σε μια πληθωρική βερσιόν με πουρέ γλυκοπατάτας στο ηλεκτρισμένο leche de tigre, γλύκα καλαμποκιού choclo, τσίλι και κόλιαντρο. Στο κεφάλαιο tiradito ξεχωρίζει ένα πρωτότυπο παστράμι τόνου με ορεκτικό πικάντικο καρύκευμα που έρχεται με μια πολύ φρουτώδη και φουλ στο umami σάλτσα ponzu. Τα gyoza με ιβηρικό χοιρινό και καπνιστό μανιτάρι shiitake έχουν αλαβάστρινη λεπτότητα, αλλά θα τους ταίριαζε μια πιο λεπτή σάλτσα αντί για τον πουρέ από περουβιανή oca. Εξίσου ωραία υφή έχει το χιλιανό λαβράκι με ντρέσινγκ Wafu που σερβίρεται σε ένα ιδιαιτέρα όμορφο πιάτο μαζί με χειροποίητη δυνατή κρέμα από τόφου με μαύρο σκόρδο και μια γραμμή από κόκκινο κάρι. Το ιβηρικό χοιρινό, τέλος, αν και σε κοπή presa, μου φάνηκε σκληρό.

Ο έμπειρος μετρ του μαγαζιού Παντελής Μιχαλάκης θα λύσει με μπρίο κάθε σας απορία, ενώ τα επιδόρπια του καταλόγου, τα οποία επιμελήθηκε ο Μπάμπης Ζηντίλης, θέλουν λίγη δουλειά για να πιάσουν τα υψηλά στάνταρ της ζαχαροπλαστικής του.

Περισσότερες πληροφορίες

Huracan

Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.