Πρώτο Σάββατο της μετά-Covid εποχής, καιρός καλοκαιριάτικος, και είπα να βγω λίγο να ξεσκάσω και να αισθανθώ ελεύθερος άνθρωπος. Δεν ξέρω αν σε κάποιους θα φανεί περίεργο, εγώ όμως επέλεξα το γνωστό τοις πάσι νεανικό, casual, American style (με την καλή έννοια) «TGI Friday’s» στο Κεφαλάρι.
Είναι γεγονός ότι για κάποιους τα (είναι πολλά) «TGI» θεωρούνται καλά για πιτσιρικαρία, φέρνουν προς fast food και αρκετοί από -άντα και πάνω τα σνομπάρουν. Λάθος. Κατά την άποψη μου αποτελούν ένα καλό δείγμα casual εστίασης με φαγητό αμερικάνικης έμπνευσης, στο οποίο κυριαρχούν τα θετικά στοιχεία του είδους. Προφανώς, το burger έχει κυρίαρχη θέση στο menu χωρίς να μπορείς όμως να του προσάψεις κάτι. Πολύ καλό κρέας, ποικιλία προτάσεων αναμενόμενη πληθωρική γεύση. Τα έχει όλα.
Το menu όμως κάνει και προτάσεις πιο οικείες για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Φερ’ επείν εγώ δοκίμασα μια πολύ νόστιμη με σωστό dressing strawberry fields salad και ένα black angus rib eye και λέω ανεπιφύλακτα ότι τα €28 (συνολικά) τα αξίζει με το παραπάνω και ότι κάθε άλλο παρά… ταχυφαγείο θυμίζει.
Φυσικά, το menu δίνει και άλλες δυνατότητες όπως τα burritos με pulled pork και το χορτοφαγικό ginger green bowl με κινόα, μπρόκολο στη σχάρα, αβοκάντο κ.λπ. Και τα δύο αποτελούν νέες προτάσεις με ενδιαφέρον ανάλογα με τα γούστα σας. Επιστρέφοντας στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών άνω των –άντα, θα συμβούλευα να δοκιμάσετε και κάποιο κοκτέιλ. Το menu κάνει περίπου είκοσι προτάσεις πολύ αξιόλογες για το είδος του χώρου μεταξύ των οποίων ένα καλοφτιαγμένο mohito και μια κλασική margarita, που απ’ ότι μου λένε κάνει θραύση.
Φυσικά, στο τέλος σας περιμένει the death by chocolate. Κυριολεκτικά… Προφανώς δεν έχει τη λεπτότητα ενός επιδόρπιου από τα χέρια του Πιερ Ερμέ ή ενός Λαντυρέ. Έχει όμως μια σοκολατένια γλυκύτητα και πληθωρικότητα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Όσο για τις «γκουρμεδιές» αφήστε τις για την επόμενη έξοδο.
Από τον Φίλλιπο Κόκκινο