Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ»

Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά υλοποιεί ένα γαλανόλευκο tapas bar με οικείες «πειραγμένες» γεύσεις που τη νοστιμιά τους υπογράφει το ταλέντο του Τσιοτίνη. Εύχομαι αυτό το pop up να γίνει μόνιμο.

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ»

Πρώτη ημέρα λειτουργίας ενός γευστικού παιδιού της καραντίνας, κι εγώ σπεύδω να το δω, να το δοκιμάσω, να το χαρώ και να κάνω ξανά την πρώτη μου ουσιαστικά έξοδο σε εστιατόριο. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, μη βλέποντας το «CTC» ν’ ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι, αφού δεν σερβίρει σε εξωτερικό χώρο, κουβέντιαζε με την ομάδα του «Senios» τη δική του εκδοχή στο θέμα «καφενείο με μεζέ». Αυτό, λοιπόν, που ξεκίνησε σαν πλάκα ετοιμάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ και το «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» πήρε σάρκα και οστά μέσα σε δέκα ημέρες. Ο χώρος παίρνει το χρώμα του από τις κρεμασμένες αρμαθιές με σκόρδα, πιπεριές, σαλάμια, καθώς και κουβάδες, πλάστες και άλλα λαογραφικά, έχοντας στο επίκεντρό του τα βαρέλια της παλαίωσης του τσίπουρου.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνει ο δίσκος με τους μεζέδες που σερβίρει ο Άλεξ. Σχεδόν όλοι βασίζονται σε κλασικές μεν, αλλά πειραγμένες ιδέες. Το τζατζίκι το φτιάχνουν με καπνιστό γιαούρτι και πουρέ ψητού σκόρδου. Το σεβίτσε με λαβράκι έχει τη γεύση και τη νοστιμιά της χωριάτικης σαλάτας με κονσομέ ντομάτας, κάππαρη, αγγούρι και κρίταμα. Η φανταστική clean cut σαρδέλα, μαριναρισμένη σε οινολάσπες κρασιού Vinsanto, στέκεται πάνω σ’ έναν αλλιώτικο «ντολμά» που από νουντλς ρυζιού με βινεγκρέτ αμπελόφυλλου, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη οξύτητα για να λάμψει.

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» - εικόνα 1

Μην προσπεράσετε τους λουκουμάδες μπακαλιάρου, είναι τραγανοί και ζουμεροί έχοντας πάνω τους κρέμα από σούπα αμυγδάλου και μια σταλιά από ωραία XO sauce με παστουρμά. Η ανοιχτή πίτα γίνεται από αλεύρι ξινόχοντρου και έχει πάνω της καραμελωμένο κρεμμύδι, μαρμελάδα ντομάτας, κατσικίσιο τυρί και σιγοψημένο αρνί. Στο τέλος θα σας γλυκάνουν ο ζαχαρένιος λουκουμάς με μυζήθρα, κρέμα passion fruit και ναμελάκα καρύδας και το γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα, πορτοκάλι και τόνκα στην κρέμα του.

Top 3 πιάτα

Πειραγμένοι μεζέδες με υπογραφή Τσιοτίνη στο «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ» - εικόνα 2

Μους ταραμά

Εξαιρετικός συνδυασμός φρεσκάδας, γλύκας και ιωδίου, αφού στη σύνθεσή της, εκτός από τον ταραμά, παίζουν και λεμονόχορτο, φρέσκο κρεμμύδι, μέλι, άνηθος και αβγοτάραχο. Δόκιμος νεωτερισμός που ανανεώνει ριζικά τον αγαπημένο μεζέ.

Ρεβίθια στο φούρνο

Είναι τρυφερά και ντελικάτα, αλλά η μαγκιά τους βρίσκεται στο περγαμόντο που τα φορτώνει ωραιότατο άρωμα, χωρίς όμως να τα κάνει κολόνια. Ωραίο το ζουμάκι τους και δένει με λιαστή ντομάτα και Aleppo pepper.

Καπνιστό αρνί

Αυτό το εκμαυλιστικά dirty έδεσμα πρέπει να καταγραφεί με νόστιμα γράμματα στο ρεπερτόριο της νέας ελληνικής κουζίνας. Μελωμένο, με καπνιστή και σχαριστή ένταση, σερβίρεται με ταιριαστό πουρέ από λεμονάτες πατάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.