Το αγαπημένο roof garden της Μητροπόλεως επιστρέφει δριμύτερο τη Δευτέρα 1/6, έτοιμο να μας χαρίσει ξανά πανοραμικές βίστες στην Ακρόπολη και μοντέρνα γευστικά ενσταντανέ. Η δράση ξεκινά όπως πάντα από το πρωί, όμως ειδικά για το βράδυ, ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου Παύλος Κυριάκης έχει δημιουργήσει τέσσερα fixed menus που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση και φέρουν το προσωπικό του αποτύπωμα. Στο vegetarian menu (€ 40) υπάρχει για παράδειγμα μια πολύ ενδιαφέρουσα σούπα ντομάτας με παγωτό από burrata και τραγανή μπρουσκέτα με λιαστή ντομάτα, στο μενού της ανακάλυψης (€ 40) μας περιμένει, ανάμεσα σε άλλα, το υπέροχο ταρτάρ λαβράκι, μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, σαγκουίνι και ροζ ραπανάκι, ενώ το ελληνικό μενού (€ 50) προτείνει για κυρίως αρνίσια σέλα ψητή και ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά dukkah.
Όσοι πάλι προτιμήσουν το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (€ 60) θα απολαύσουν, ανάμεσα σε άλλα, ραβιόλι αστακού με τραγανά καρότα και μπισκ αρωματισμένη με μοσχολέμονο όπως και το εξαιρετικό λαβράκι με λευκά σπαράγγια, αρακά, καλοκαιρινή τρούφα και αμύγδαλα. Και τα τέσσερα μενού ξεκινούν με μια επιλογή από χειροποίητα ψωμιά που παρασκευάζονται στην κουζίνα και κλείνουν με ξεχωριστά επιδόρπια, που έχουν πλέον την υπογραφή του ταλαντούχου pastry chef Γιώργου Πλατινού.