Βουτιές στη θάλασσα της Κρήτης ξεκινά το «λ19»

Με ανοιχτά παράθυρα και αποστάσεις ασφαλείας, το προσεγμένο και πολυπρόσωπο γευστικό σποτ της οδού Λέκκα στρέφει τον μπούσουλα προς τη Λεβεντογέννα, με μενού που μοσχοβολάει ιώδιο.

Βουτιές στη θάλασσα της Κρήτης ξεκινά το «λ19»

Τα QR codes με το ανανεωμένο μενού έχουν πάρει τη θέση τους, τα τραπεζάκια έχουν απλωθεί στο πεζοδρόμιο, το προσωπικό έχει προβάρει τους κανόνες υγιεινής μέχρι εντέλειας και το κομψό γευστικό σποτ στο νούμερο 19 της οδού Λέκκα, που με την υπογραφή του Σταύρου Θεοδωράκη, μόλις τον περασμένο χειμώνα σκόρπισε τις μυρωδιές του στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Fos», ανοίγει ξανά τις σιδερένιες πόρτες του, για να μας ταξιδέψει στην Κρήτη, γεύσει και φύσει. Ρακομεζέδες σε πρώτο πλάνο, ραχάτι, λιακάδα και τσικουδιά στο υπόβαθρο, και πιάτα που τιμούν την Λεβεντογέννα υποδέχονται το καλοκαίρι στο «λ19», προσφέροντας βουτιές στη θάλασσα της Κρήτης.

Με την εποχικότητα για οδηγό και σταθερές συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς, να εγγυόνται την φρεσκάδα και την ποιότητα των υλικών, πιάτα όπως γαύρος μαρινάτος σε προζυμένιο ψωμί, χανιώτικα καλιτσούνια με χόρτο ή μυζήθρα, ντολμαδάκια δια χειρός της κυρίας Αργυρώς, αλλά και ντάκος χαρουπιού, κλασικός ή με σαρδέλα, συνθέτουν την βεντάλια των παραδοσιακών κρητικών γεύσεων του δροσερού μενού. Παράλληλα, επιλογές όπως το ταρτάρ τόνου με κρητικό αβοκάντο, ή το σεβίτσε με συμιακό γαριδάκι και καυτερή πιπεριά δίνουν ένα μοντέρνο twist στον κατάλογο, που συμπληρώνεται από τις σούπες και τα πιάτα ημέρας, πάντα γεμάτα με θαλασσινά αρώματα και γεύσεις από το μποστάνι.

i Από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ, καθημερινά πλην Κυριακών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.