Έναρξη εργασιών για το «Symposio» στην καρδιά της πόλης

Στο ολοκαίνουργιο restaurant bar της οδού Απόλλωνος, ο σεφ Αντώνης Πεχλιβανάκης παρουσιάζει μια μοντέρνα γευστική πρόταση με αναφορές στη διατροφή της αρχαίας Ελλάδας.

Έναρξη εργασιών για το «Symposio» στην καρδιά της πόλης

Στο ολοκαίνουργιο restaurant bar της οδού Απόλλωνος, ο σεφ Αντώνης Πεχλιβανάκης παρουσιάζει μια μοντέρνα γευστική πρόταση με αναφορές στην αρχαία ελληνική διατροφή. Ο ακρατισμός για παράδειγμα, το πρώτο από τα τρία κύρια γεύματα των αρχαίων Ελλήνων, που αποτελούνταν από ψωμί βουτηγμένο σε κρασί και συνοδευόταν από σύκα και ελιές, δίνει την έμπνευση για ένα πλατό με χειροποίητα ξεροτήγανα που γαρνίρεται με τρεις διαφορετικές μους (σύκου και κόκκινου κρασιού, φέτας με θυμάρι, πάστα ελιάς), γύρω από το οποίο ο σεφ χτίζει ένα μενού με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις: τσιπούρα μαριναρισμένη σε χυμούς εσπεριδοειδών και αφυδατωμένο κρεμμύδι, ζυμαρικά paccheri γεμισμένα με κιμά από αγριογούρουνο και κακαόσπορο, ρολάκι από μπούτι κοτόπουλου με πουρέ από ελαφρά καπνισμένο ρεβύθι με γλυκάνισο και κρεμμυδάκια εσαλότ μαγειρεμένα σε μπίρα από κεράσι. Η μπάρα μπαίνει στο παιχνίδι με διαδραστική διάθεση και ενδιαφέροντα κοκτέιλ από τον Άγγελο Κυπραίο, σαν το Terevinthos που αποτελεί μια ελληνική εκδοχή του Negroni με παλαιωμένο τσίπουρο και Campari αρωματισμένο με πίκλες από φύλλα αγριοφιστικιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.