«Cycladic Café»: Ο Μπαξεβάνης μπήκε στο μουσείο

Γεύσεις με το άγγιγμα του βραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη σερβίρονται εδώ και λίγο καιρό στο εστιατόριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, δίνοντάς μας την αφορμή να βρεθούμε ξανά στον φουτουριστικό κυκλαδίτικο κήπο του.

«Cycladic Café»: Ο Μπαξεβάνης μπήκε στο μουσείο

Μπαίνοντας στο καφέ-ρεστοράν του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εύκολα θυμάσαι το λόγο για τον οποίο αγαπάς να γευματίζεις στα εστιατόρια των μουσείων όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Το σκηνικό, άκρως εντυπωσιακό μέσα στην απλότητά του, οφείλει πολλά στο μοναδικό στέγαστρο που φιλοτέχνησε πριν από λίγα χρόνια ο Στέλιος Κόης για να διακοσμήσει την οροφή. Καθισμένος στα τραπέζια ή στους μαρμάρινους πάγκους με τα γκρίζα μαξιλάρια δεν μπορείς παρά να το περιεργαστείς, έτσι όπως δεσπόζει στο χώρο και θυμίζει κυκλαδίτικο κύμα σε διαρκή κίνηση. Τριγύρω, αναρριχητικά φυτά σκαρφαλώνουν στον τοίχο και βάζουν τη γήινη πινελιά στη συνολική εικόνα, που θυμίζει νησιώτικο κήπο από το μέλλον.

Στα της κουζίνας τώρα, την οποία διαχειρίζεται η Begnis Catering, οι εξελίξεις είναι ενδιαφέρουσες, καθώς ο καταξιωμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης προίκισε το ολοκαίνουργιο μενού του εστιατορίου με κάποια πιάτα στο γνώριμο ύφος του, που μοσχοβολά Ελλάδα: πολύ ντελικάτο φαγκρί που έρχεται ψημένο σωστά, πάνω σε ένα μικρό αρωματικό βουνό από αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι, νόστιμο κριθαρότο στα πράσινα, με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή ντομάτα και γαλομυζήθρα, αλλά και πολύ ωραίος γύρος από μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλου, που σερβίρεται με τα παρελκόμενά του και baby φουρνιστές πατάτες.

«Cycladic Café»: Ο Μπαξεβάνης μπήκε στο μουσείο - εικόνα 1

Γύρω τους υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, αφού το μενού σού προσφέρει τη δυνατότητα να ελιχθείς ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Εμείς απολαύσαμε λ.χ. μια αλλιώτικη σούπα από αφρό πατάτας με πραλίνα φουντουκιού, που έκρυβε μέσα της αβγά ποσέ και ξεχείλιζε από comfort φινέτσα, αλλά και την πολύ ευχάριστη σαλάτα από μικρόφυλλες πρασινάδες πασπαλισμένες με ελαφριά βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, σταφίδες, ψητά baby λαχανικά και πικάντικες νότες από κατσικίσιο τυρί. Παίζουν όμως ακόμη πιάτα όπως τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας με γαρίδες και αρωματική μπισκ, μια ταλιάτα από μοσχάρι γάλακτος για όσους αγαπούν το κρέας και μια ωραία κολεξιόν από παρασκευές με αβγά για όσους βρεθούν εδώ σε ώρα brunch.

Η ατμόσφαιρα σε κάθε περίπτωση ευνοεί τη χαλάρωση, είτε για ένα πλήρες γεύμα είτε για να τσιμπολογήσεις με ένα ποτήρι κρασί, μαζί ασφαλώς με λίγη ή περισσότερη τέχνη. Η φετινή μεγάλη έκθεση του μουσείου, σε συνεργασία με τον οργανισμό Neon, «Ιn the realm of the senses», είναι αφιερωμένη στο σύνολο του έργου της Αμερικανίδας επιδραστικής καλλιτέχνιδας Lynda Benglis με την ιδιαίτερη αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό και διαρκεί μέχρι τις 15/3.

Περισσότερες πληροφορίες

Cycladic Cafe

(Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης) Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.