Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark»

Στο μαγευτικό σκηνικό της πιο διάσημης καλντέρας του κόσμου μάς ταξιδεύει στις 12/3 το 3o Symposio at Ark. Ξεναγός μας ο ταλαντούχος σεφ Σήφης Μανουσέλης από το βραβευμένο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Santorini Secret».

Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark»

Σας είχαμε προϊδεάσει ότι το φετινό σαφάρι του 3ου Symposio at Ark στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας θα ήταν συναρπαστικό και το επόμενο ραντεβού δεν αποτελεί εξαίρεση. Μετά την Κέρκυρα, την Ελούντα και τη Ρόδο, λοιπόν, σειρά παίρνει η Σαντορίνη για μια σπέσιαλ βραδιά πιο κοντά στην Αθήνα, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Ανοίγοντας απευθείας link με το Νησί του Ηφαιστείου, θα μεταφερθούμε νοερά στην Καλντέρα της Οίας και θα πιάσουμε τραπέζι στη μαγευτική βεράντα του εστιατορίου «Black Rock», που βραβεύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα».

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο ταλαντούχος νέος σεφ Σήφης Μανουσέλης, ο οποίος συνδυάζει τη σύγχρονη μαγειρική αντίληψη με την καλή τεχνική για να παρουσιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία της ελληνικής κουζίνας. Τα εμβληματικά ελληνικά υλικά και οι διαρκείς αναφορές στο κλασικό συνταγολόγιο χρωματίζουν δυναμικά την κουζίνα του, όπως θα διαπιστώσετε ρίχνοντας μια ματιά στο πλούσιο μενού που έχει ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά.

Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark» - εικόνα 1

Η περίφημη φάβα σε ανατρεπτικό pairing με καπνιστά ντοματίνια, σταφύλια και bonito flakes, μια αλλιώτικη σπανακόπιτα με κράκερ σουσαμιού, φέτα και αρωματικά αλλά κι ένα στιφάδο με θαλασσινή «ενδυμασία» είναι κάποια από τα πιάτα του σεφ που φανερώνουν την ιδιαίτερη μαγειρική ματιά του και θα αφήσουν σαντορινιά επίγευση διαρκείας στους τυχερούς που θα τα δοκιμάσουν.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Black Rock» για την Πέμπτη 12/3

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Σπανακόπιτα: σπανάκι, κράκερ σουσαμιού, φέτα, αρωματικά

Ορεκτικό
Φάβα με καπνιστά ντοματίνια, σταφύλια, bonito flakes, αρωματική σαλάτα, μαρμελάδα ντομάτας

Κυρίως πιάτο
Στιφάδο: ψάρι ημέρας, καρότα, baby κρεμμύδια, σάλτσα κόκκινου κρασιού με δεντρολίβανο
ή
Κόκορας παστιτσάδα με ξίδι, λαχανικά πίκλες, μπαχαρικά, τσιπς πατάτας

Επιδόρπιο
Ροδάκινο - passion fruit brle με σορμπέ λεμόνι και κανέλα

Τιμή: € 50/άτομο

Η No 1 αλυσίδα χονδρικής στην Ελλάδα METRO Cash & Carry υποστηρίζει για τρίτη χρονιά το γαστρονομικό φεστιβάλ Symposio at Ark με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.