Jazzy vibes στο «Minnie the Moocher»

Ένας από τους πρώτους εκφραστές των vintage bars, το all day στέκι της Τσακάλωφ μπαίνει στην καινούργια δεκαετία έχοντας εδραιώσει την ξεχωριστή ταυτότητά του, την οποία εμπλουτίζει πια με ενδιαφέρουσες γευστικές αναφορές.

Jazzy vibes στο «Minnie the Moocher»

Στην καρδιά του Κολωνακίου, μια ανάσα από την πλατεία και καταμεσής του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Τσακάλωφ, ανάμεσα σε μπαρ, καφέ κι εστιατόρια κρύβεται μια ιδιαίτερη, στιλάτη χρονομηχανή: μια βαριά βελούδινη κουρτίνα αποκαλύπτει την είσοδο, πίσω απ’ την οποία κρύβεται ένα γνήσιο αμερικάνικο στέκι, βγαλμένο απ’ την εποχή της αμερικανικής ποτοαπαγόρευσης.

Μαύρο γυαλιστερό πλακάκι στους τοίχους, δερμάτινοι καναπέδες και φινετσάτα stools, μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια και ψηλά ξύλινα πάσα χτίζουν το σκηνικό, jazz και swing μουσικές, από σπάνιες εκτελέσεις μέχρι διαχρονικά hits, φτιάχνουν το mood μιας φινετσάτης φιέστας έτοιμης να συμβεί, ενώ αντίκες, καθρέφτες και κεριά συνθέτουν ατμόσφαιρα ζεστή, κατάλληλη για όλο το φάσμα συνθηκών, από τα ρομαντικά τετ-α-τετ που είδαμε μπρος στα μάτια μας να ανθούν, μέχρι τις «συνωμοτικές» συναντήσεις για τις οποίες μοιάζει να είναι φτιαγμένος ο χώρος. Σ’ αυτό το τελευταίο, βέβαια, ιδιαίτερο touch προσθέτουν οι σερβιτόροι με τους εξαίρετους τρόπους, που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν… μαφιόζικο royalty.

Jazzy vibes στο «Minnie the Moocher» - εικόνα 1

Ήδη από την περασμένη άνοιξη το all day στέκι της Τσακάλωφ είχε αρχίσει να προσθέτει κοσμοπολίτικες πινελιές στην casual λογική της κουζίνας του, ο φετινός χειμώνας, όμως, φέρνει πιάτα όπως τα Shanghai rolls με τραγανό φύλλο won ton τυλιγμένο γύρω από καβούρι, χοιρινό κιμά και wasabi sauce ή τα spicy beef burritos με φιλέτο μοσχαριού, κρέμα αβοκάντο και spicy mayo, που πλασάρονται δίπλα στα mini burgers και τα spicy tacos ως επιλογές για τσιμπολόγημα. Πιάτα σαν το ριζότο κολοκύθας με γαρίδες και μασκαρπόνε ή τα τορτέλι γεμιστά με φιλέτο γλώσσας, γαρίδες και σάλτσα Pernod Ricard δίνουν πιο χορταστικές λύσεις –ιδανικές για να απλωθούν στα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια των πίσω σεπαρέ, που προσφέρονται εξίσου για πριβέ και παρεΐστικές συναντήσεις–, οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν το μενού, όταν η κουζίνα βρει πιο ντελικάτες ισορροπίες στις παρασκευές και τις πρώτες ύλες της.

Διατηρώντας τον πληθωρικό χαρακτήρα του, πάντως, ο κατάλογος εξακολουθεί να ξεδιπλώνει και πολλές επιλογές για brunch και snacks, ενώ οι πίτσες με τη λεπτή ζύμη διατηρούνται ψηλά στις επιλογές των θαμώνων, επιβραβεύοντας την all day και easy going ταυτότητα ενός χώρου προικισμένου με τη μαγική ιδιότητα που προαναφέραμε: μόλις διαβείς την πόρτα του, να σου κλέβει την αίσθηση του χρόνου.

Για τον Φεβρουάριο, το «Minnie the Moocher» τιμά τις γυναίκες της ποτοαπαγόρευσης κερνώντας το δεύτερο ποτό σε όλες τις θαμώνες του στα Ladies Night Mondays, κάθε Δευτέρα μετά τις 7μμ, ενώ κάθε Κυριακή συνεχίζει να σερβίρει το brunch του από τις 12 έως τις 6μμ, με καθιερωμένα brunch πιάτα αλλά και πρωτότυπες γλυκές και αλμυρές δημιουργίες.

Περισσότερες πληροφορίες

Minnie The Moocher

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.