«Toula’s Gastronomy»: Το φετινό Symposio at Ark σηκώνει αυλαία αλά κορφιάτα

Σε δώδεκα πολύ ξεχωριστές γαστρονομικές βραδιές μάς προσκαλεί το 3ο Symposio at Ark, που φέρνει και πάλι στην Αθήνα την αφρόκρεμα της γευστικής σκηνής της περιφέρειας. Η φετινή αυλαία έχει «μπιάνκο» χρώμα και τη σηκώνει το εστιατόριο-θεσμός της Κέρκυρας «Toula’s Gastronomy» στις 6/2. Κλείστε θέση!

«Toula’s Gastronomy»: Το φετινό Symposio at Ark σηκώνει αυλαία αλά κορφιάτα

Σημείο αναφοράς στα γαστρονομικά πράγματα της πόλης αποτελεί πια το Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας METRO Cash & Carry και του Ούζου 12. Στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις του, το πρωτοποριακό αυτό γαστρονομικό φεστιβάλ δεν μας έδωσε μονάχα την ευκαιρία να πάρουμε μια δυνατή γεύση από την αφρόκρεμα της γευστικής σκηνής ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά δημιούργησε κι έναν ισχυρό πυρήνα φανατικών επισκεπτών, που σπεύδουν να κλείσουν έγκαιρα θέση για όλες τις βραδιές, καθώς τα sold out καραδοκούν.

Και στο φετινό 3ο Symposio at Ark κοντά μας θα έρθουν βραβευμένα εστιατόρια και οι σεφ τους, για να συμπράξουν με τον executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη και να μας προσφέρουν αξέχαστες στιγμές πραγματικής απόλαυσης της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Η έναρξη των γαστρονομικών εργασιών του φετινού συμποσίου έχει χρώμα κερκυραϊκό, με επίτιμο προσκεκλημένο το «Toula’s Gastronomy», ένα εστιατόριο-θεσμός της πρωτεύουσας των Επτανήσων με μακρά ιστορία αλλά κι εμβέλεια που απλώνεται πέρα από αυτήν.

«Toula’s Gastronomy»: Το φετινό Symposio at Ark σηκώνει αυλαία αλά κορφιάτα - εικόνα 1

Η Τούλα Βεργέτη ξεδιπλώνει το μαγειρικό της ταλέντο με πιάτα από την κερκυραϊκή και την ελληνική παράδοση, ταιριαστές μοντέρνες διεθνείς πινελιές και πρώτες ύλες από τους κήπους της, που χαρίζουν ατόφια τη γεύση του τόπου, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά επιδόρπια που υπογράφει ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος. Όσοι έχουν δοκιμάσει για παράδειγμα το μπιάνκο της, με φιλέτο σφυρίδας, πατάτες, ρίγανη, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού ξέρουν καλά ότι πρόκειται για το signature κερκυραϊκό πιάτο σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του. Είναι μάλιστα αυτό που πρωταγωνιστεί στο ειδικό μενού που θα σερβιριστεί στην πρεμιέρα του 3ου Symposio at Ark.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

«Toula’s Gastronomy»: Το φετινό Symposio at Ark σηκώνει αυλαία αλά κορφιάτα - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Toula’s Gastronomy» για την Πέμπτη 6/2

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Κερκυραϊκή φιλοξενία
Με φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας, νούμπουλο, σαλάδο, γραβιέρα Κέρκυρας, ελιές Κέρκυρας και χειροποίητα κριτσίνια

Ορεκτικό
Γευστικό ταξίδι στην Κέρκυρα
Τσιγαρέλι (πικάντικα τσιγαριαστά χόρτα), σοφρίτο (μοσχαράκι με σάλτσα σκόρδου και μαϊντανού), μπουρδέτο (φιλέτο μπακαλιάρου σε κόκκινη καυτερή σάλτσα)

Πρώτο πιάτο
Κερκυραϊκή σαλάτα
Με ανάμεικτα σαλατικά, φιλέτο πορτοκαλιού, δυόσμο, νούμπουλο, συκομαΐδα, κουμκουάτ και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών με μουστάρδα

Δεύτερο πιάτο
Μπιάνκο
Με φιλέτο σφυρίδας, πατάτες, ρίγανη, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού

Επιδόρπιο
Secret μους

€ 55/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.