«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers

Με μια ενισχυμένη wine list που διατρέχει τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και σπέσιαλ συνοδευτικά πιάτα υποδέχεται τους λάτρεις του κρασιού το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου.

«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers

Δεν σταματά να ανανεώνεται το κομψό εστιατόριο «Μαγικές Κατσαρόλες» του Παλαιού Φαλήρου όπου χαιρόμαστε σταθερά τις πολύ ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις με τη σφραγίδα της Βάνας Βρεττού. Εδώ και πολύ λίγο καιρό το «γαλανόλευκο» γευστικό ταξίδι έγινε ακόμα πιο πλούσιο, καθώς η wine list ενισχύθηκε σημαντικά με κρασιά από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στις 70 καλοδιαλεγμένες ετικέτες που προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές ανακαλύπτουμε γνωστές αλλά και πιο σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, καθώς και διεθνείς ποικιλίες που στο πέρασμα του χρόνου έδεσαν πολύ ωραία με το ελληνικό έδαφος και καλλιεργούνται συστηματικά από τους Έλληνες παραγωγούς. Στα πλαίσια μάλιστα της πολύ ωραίας ιδέας που έχει τον τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα μ’ένα ποτήρι», στο εστιατόριο ανοίγουν σταθερά 17 διαφορετικές ετικέτες που προσφέρουν με το ποτήρι δίνοντας μας την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον ελληνικό αμπελώνα.

«Μαγικές Κατσαρόλες» για wine lovers - εικόνα 1

Έτσι, από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς ποικιλίες όπως το Αηδάνι, το Αθήρι, το Ασύρτικο και τη Mαλαγουζιά, το οινικό ταξίδι ανοίγεται προς το Παμίδι, το Σταυρωτό, τον Αυγουστιάτη και το Κοτσιφάλι αλλά και τα εξίσου ενδιαφέροντα πολυποικιλιακά κρασιά που παντρεύουν στο χαρμάνι τους διεθνείς ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Chardonnay και το Viognier. Η εμπειρία μάλιστα γίνεται ακόμα πιο πλήρης καθώς πλάι τους μπορείτε να βάλετε τις καθημερινές μια σειρά πιάτων από τον ολοκαίνουργιο χειμερινό κατάλογο του εστιατορίου που προσφέρονται σε μισές τιμές και μερίδες.

Το πολύ φιλικό και ενημερωμένο προσωπικό θα σας κατευθύνει με γνώση ως προς τα πιο όμορφα ταιριάσματα οίνου και γεύσεων, που μπορούν να περιλαμβάνουν κάποια από τα πολλά και διαφορετικά ορεκτικά του μενού όπως τους ανατρεπτικούς μαύρους γίγαντες Πρεσπών με πουρέ καρότου και μους ρεγγοσαλάτας, τους εξαιρετικούς παλατιανούς κεφτέδες με τριών ειδών κιμά και φιστίκι Αιγίνης, τα θαυμάσια ντολμαδάκια με φίνο αμπελόφυλλο ή την βαθιά νόστιμη τηγανιά άγριων μανιταριών σβησμένη σε Metaxa, χωρίς ωστόσο να λείπει και η δυνατότητα για κάποιο εκλεκτό κομμάτι κρέας που θα απολαύσετε ψημένο στην εντέλεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.