«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους

Καλοφτιαγμένες γεύσεις σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και τιμές που σου επιτρέπουν να το κάνεις στέκι σου σερβίρει το thai resto που μετοίκησε πρόσφατα από το Κολωνάκι στην καυτή περαντζάδα της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους

Στην καρδιά της πόλης κατοικεί πλέον το ταϊλανδέζικο εστιατόριο του Γιώργου Μελισσάρη και του Γιάννη Μωράκη που πρωτογνωρίσαμε στο Κολωνάκι. Το δραστήριο επιχειρηματικό δίδυμο είχε την ωραία ιδέα να το μεταφέρει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε μια από κάθε άποψη πιο βατή εκδοχή που του πάει πολύ. Μονάχα τα κρακελέ φωτιστικά κάνουν link με το παρελθόν στη νέα του έδρα, που αναπνέει σε ύφος πατιναρισμένης exotica, με ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι πάνω απ’ τα λίγα τραπέζια και tribal μοτίβα στον (άριστο) εξαερισμό που διατρέχει την ανοιχτή κουζίνα.

Το «PatPong» στη νέα του εποχή είναι ανοιχτόκαρδο, ζεστό, πολύχρωμο και χαλαρό, και το μενού που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής από το αδερφό «Nikkei» σταχυολογεί χαρακτηριστικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, καλοφτιαγμένες και σε τιμές διόλου «εξωτικές» – τις δοκιμάζεις είτε επιτόπου είτε to go.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους - εικόνα 1

Πολύ ορεκτική η σαλάτα με πράσινα φασόλια, έχει ωραία φρεσκάδα χάρη στα φύλλα δυόσμου και αποκτά ενδιαφέρον με το τραγανό φουντούκι. Τα φινετσάτα dumplings έρχονται με πολύ καλή γέμιση από γαρίδες και κοτόπουλο, ενώ το τηγάνι πραγματικά φυσάει στα εξαιρετικά corn fritters με τεμπούρα καλαμποκιού και μαγιονέζα yuzu kosho για κάψα τόσο όσο. Το ταϊλανδέζικο «παρών» δίνουν ασφαλώς οι σούπες tom, όπως εκείνη με γαρίδα, μανιτάρια, γκαλανγκάλ, καφίρ λάιμ, πιπεριές τσίλι και γάλα καρύδας που συνδυάζει ευχάριστα την κάψα με τη γλύκα και σε κάνει να ιδρώνεις όσο χρειάζεται, αλλά και ένα πολύ καλό pad thai με νούγιες ρυζιού, φύτρες φασολιού, αβγό, πούδρα τσίλι, λάιμ, φρέσκο κρεμμύδι και τόφου.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους - εικόνα 2

Αξίζει ακόμα να δώσετε βάση στις ενδιαφέρουσες συνταγές με κάρι: το πράσινο συνδυάζεται με μοσχάρι, μελιτζάνα και γάλα καρύδας εκπέμποντας σε πιο γλυκές συχνότητες, το κόκκινο παντρεύεται πρωτότυπα με πάπια και λίτσι, ενώ το κίτρινο με τηγανητά νουντλς αβγού και πίκλες μουστάρδας σε μια από τις πιο ξεχωριστές σπεσιαλιτέ του καταλόγου. Φινάλε δροσερό, εξωτικό και πολύ καλό με σορμπέ καρύδας, φιστικοβούτυρο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένο εντυπωσιακά σε καρύδα κομμένη στη μέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".