6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης

Αφίξεων συνέχεια στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, από το κέντρο, το Παγκράτι και το Κολωνάκι μέχρι την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης

Αφίξεων συνέχεια λίγο προτού υποδεχτούμε το 2020, από το κέντρο, το Παγκράτι και το Κολωνάκι μέχρι την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

Goya, Γλυφάδα

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 1

Το ολοκαίνουργιο restaurant bar που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στη Γλυφάδα έχει τη σφραγίδα του ομίλου Σταθοκωστόπουλου και μας ταξιδεύει διακοσμητικά στους τροπικούς. Τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις δημιουργεί ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εκλεκτές κοπές κρεάτων, αρκετές εκ των οποίων ωρίμανσης, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα κοκτέιλ στη μπάρα, οι afro house μουσικές αλλά και κάποια live. Γρηγορίου Λαμπράκη 34, Γλυφάδα, 2109637120

Lost, Παγκράτι

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 2

Στιλάτος χώρος, που συνδυάζει το industrial ύφος με τις ρετρό αναφορές στη δημοφιλή πιάτσα της Αρχελάου. Οι πολυσυλλεκτικές γεύσεις έχουν επιρροές από διάφορες κουζίνες του κόσμου κι ενθαρρύνουν τη λογική της μοιρασιάς, συνοδεία μιας εκλεκτής συλλογής από μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Αρχελάου 7, Παγκράτι, 2107230832

Royal Monkey, Κηφισιά

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 3

Ένα όμορφο all day bar-restaurant σε colonial ύφος, «κρυμμένο» στην οδό Λεβίδου, αφηγείται τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του βασιλιά πιθήκου στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Σε ανάλογο fusion και πολυσυλλεκτικό ύφος βρίσκονται οι ιδιαίτερες γεύσεις με τη σφραγίδα του Ηλία Σκουλά αλλά και τα signature cocktails που δημιουργεί ο Αναστάσιος Τσάμης. Λεβίδου 11, Κηφισιά, 2108011679

Brasserie Lorraine, Κολωνάκι

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 4

Ένα ατμοσφαιρικό γαλλικό εστιατόριο με μοντέρνα αύρα από τον Γιώργο Μελισσάρη και τον Γιάννη Μωράκη στο χώρο του πάλαι ποτέ «Mohnblumchen» στη Δεξαμενή. Γεύσεις με κλασικό à la francaise πρόσημο, εκσυγχρονισμένες από τον σεφ και στενό συνεργάτη του Μιχάλη Νουρλόγλου, τον Παναγιώτη Ζώκο. Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι, 2107243009

Stories, κέντρο

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 5

Με μεγάλα παράθυρα περιμετρικά, το rooftop εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Editor Athens» χαρίζει ωραία θέα στο αστικό τοπίο και urban ζεστασιά χάρη στο στοιχείο του φυσικού ξύλου που πρωταγωνιστεί. Επικεφαλής στην ανοιχτή κουζίνα ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας, που προτείνει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με comfort χαρακτήρα κι έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες. Ξεν. «Editor Athens», Βορέου 5-7 & Καρόρη, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 2103311444

Ρόδακας, Μετς

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 6

Ένα παλιό σπίτι στην περιοχή του Μετς μετατράπηκε σε ξεχωριστό μικρό εστιατόριο, διατηρώντας ατόφια διακοσμητικά στοιχεία του παρελθόντος. Την αστική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι ανάλογες γεύσεις, που επιμελείται ο γνωστός σεφ Γιάννης Στανίτσας και σερβίρονται σε τρία διαφορετικά δωμάτια με καλοστρωμένα τραπέζια. Κέλσου 10, Μετς, 2109216941

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.