«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το αδελφό του «King George» τέσσερα ειδικά γευστικά χάπενινγκ δίνουν ιδέες καλοπέρασης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το αδελφό του «King George» τέσσερα ειδικά γευστικά χάπενινγκ δίνουν ιδέες καλοπέρασης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

11.00 | Weekend brunch

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 1

Αστακός, σολομός, καβούρι, αληθινό χαβιάρι, σπανιόλικο jamon Serrano, σαμπάνια... Το brunch στο «Winter Garden» ξεχωρίζει για το class του κι έχει εκ των πραγμάτων σούπερ γιορτινό χαρακτήρα. Η σημασία στη λεπτομέρεια φαίνεται και από τα πεντανόστιμα, άψογα ψημένα βιολογικά αβγά. Τα δε γλυκάκια είναι για φίλημα.

13.30 | Lunch με «shrimp & more»

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 2

Μέχρι και τις 20/12 στο χρυσοσκουφάτο «GB Roof» χαιρόμαστε μια σπέσιαλ εμπειρία, διαλέγοντας γαρίδες από το ειδικό ένθετο. Τα πιο εντυπωσιακά, σούπα κολοκύθας-κάστανου με κακάο, τρούφα και τορτέλι γεμισμένο με γαρίδα· ταλιολίνι με σάλτσα αβγοτάραχου-κουμκουάτ και γαρίδες ψητές και ταρτάρ· καρπάτσιο γαρίδας μαριναρισμένης σε χαμομήλι και λεμόνι με γύρη και σαμπαγιόν γαρίδας.

17.00 | Afternoon tea

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 3

Καλύτερο και πιο βρετανικό τσάι στην Αθήνα δεν υπάρχει! Τώρα τις γιορτές το ρεπερτόριο του «Winter Garden» έχει από τάρτα μανιταριών με τρούφα και σου με φουαγκρά μέχρι μπλινί σπανακιού-βασιλικού με καπνιστό σολομό και λευκά σάντουιτς με νεροκάρδαμο και αβγό. Όλα τα γλυκά είναι αφιερωμένα στο κάστανο.

20.30 | Όσπρια στο «Tudor Hall»

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 4

Δεν τρως συχνά τη θέρμη των οσπρίων σε ένα grande εστιατόριο και ο Αλέξανδρος Κοσκινάς το τόλμησε στο πολυτελές, αδελφό της «Μεγάλης Βρεταννίας», «King George». Απολαμβάνουμε λοιπόν άσπρα και μαύρα φασόλια στον ταβά με χωριάτικο λουκάνικο· αρνίσιο κότσι στη γάστρα με φασόλια Πρεσπών· ζυμαρικά με χάντρες, θαλασσινά και βασιλικό· γίγαντες στο φούρνο με χόρτα, βαρελίσια φέτα και αγριορίγανη· και vegan ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα, κύμινο και γλυκιά πάπρικα.

Περισσότερες πληροφορίες

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.