Μια βραδιά με τις γεύσεις της Θράκης στο «Χάι Λάιφ»

Το ιστορικό στέκι του Πειραιά που άνοιξε πολύ πρόσφατα ξανά τις πόρτες του, ξεκινά ένα ειδικό αφιέρωμα στους τοπικούς μεζέδες από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Μια βραδιά με τις γεύσεις της Θράκης στο «Χάι Λάιφ»

Το ιστορικό στέκι του Πειραιά που άνοιξε πολύ πρόσφατα ξανά τις πόρτες του στην πλατεία Δημαρχείου, ξεκινά ένα ειδικό αφιέρωμα στους τοπικούς μεζέδες από κάθε μεριά της Ελλάδας. Πρώτη από τις συνολικά επτά προσκεκλημένες σεφ του executive chef του εστιατορίου Νίκου Φωτιάδη είναι η Ξένια Μπουζαρανίδου που έρχεται στις 10/12 με σπέσιαλ μεζέδες από την περιοχή της Θράκης. Ανάμεσα στις πολύ ξεχωριστές μικρές δημιουργίες που θα παρελάσουν έως τις 17/12 από τα τραπέζια του «Χάι Λάιφ» είναι ο εβρίτικος τραχανάς χωρίς γάλα, ζυμωμένος με λαχανικά, οι κολοκυθοκεφτέδες από κόκκινη κολοκύθα, τα γιαπράκια με ξινολάχανο, το θρακιώτικο μαντί και οι τζιγεροσαρμάδες, στα πλαίσια αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας που θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με γεύσεις της Μικράς Ασίας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".