«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει ξεκινήσει, γι’ αυτό ο Άρης Τσανακλίδης αποφάσισε να αλλάξει το μενού του εστιατορίου του στο Θησείο δίνοντάς του ευρηματικές χειμερινές νότες.

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού

Έστω και τώρα, Δεκέμβρη μήνα, κάποιοι ρομαντικοί κάθονται έξω για να χαζεύουν το ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη όταν έχει καλό καιρό. Είναι σαφές όμως ότι η δράση έχει μεταφερθεί στη ζεστή, ψηλοτάβανη σάλα. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, λοιπόν, ο Άρης Τσανακλίδης άλλαξε μόλις το μενού στην «Kuzina» και του έδωσε χειμερινό χρώμα. Πώς; Με μια «σαλάτα του χειμώνα», που βάζει στο ίδιο πιάτο παντζάρι, μοβ και κίτρινο καρότο, γογγύλια και αγκινάρα Ιερουσαλήμ, τα ντύνει με μια φουλ του umami βινεγκρέτ από ψητά κρεμμύδια και τα στεφανώνει με ψητό ταλαγάνι. Αλλά και με σούπα γλυκιάς κολοκύθας με πορτοκάλι, καρότο, τζίντζερ και πασατέμπο, με ζεστή πολέντα με ραγού άγριων μανιταριών, σπανάκι και πεκορίνο ή με χωριάτικη τραβηχτή πίτα Μάνης με μανιτάρια πορτομπέλο και από πάνω λιωμένο καπνιστό μετσοβόνε και κατσικίσιο τυρί.

Εκτός από τους κλασικούς για όλες τις εποχές λουκουμάδες φέτας, πολύ ενδιαφέρον έχει η comfort δύναμη των τραγανών ρεβιθοκεφτέδων με μαϊντανό, άρωμα κόλιαντρου - λεμονιού και σάλτσα ταχίνι. Η comfort νοστιμάδα συνεχίζεται με καρέ από αρνάκι γάλακτος και σάλτσα δεντρολίβανου με ψητό σκόρδο αλλά και με χοιρινό σιγοψημένο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και μια φαντεζί σαλάτα ανανά με δυόσμο, λάιμ και φρέσκο κόλιαντρο. Οι θαλασσινές σπεσιαλιτέ, τέλος, δίνουν σπέσιαλ χρώμα, όπως το σαφρανέ ριζότο με γαρίδες, πέστο μαϊντανού, παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού ή το μυλοκόπι με καρότο, πράσο, φινόκιο και λεμονάτη βελούδινη μπεαρνέζ.

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού - εικόνα 1

Τα επιδόρπια περιλαμβάνονται στα δυνατά χαρτιά του Τσανακλίδη, με την τάρτα με καραμελωμένα καρύδια και παγωτό κανέλα και το αρμενοβίλ να ξεχωρίζουν δίπλα στην πολύ καλή γκοφρέτα σοκολάτας με κελυφωτό φιστίκι και μαστίχα και στο αμυγδαλωτό με homemade μυρωδάτο παγωτό μαχλέπι και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Top 3 του νέου καταλόγου

«Kuzina»: Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στην Αδριανού - εικόνα 2

Pata negra

Είναι επιβεβαιωμένα εξαιρετικός ο σπανιόλικος μαύρος χοίρος και η σπεσιαλιτέ που δοκιμάζουμε εδώ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο σιγομαγειρεμένος λαιμός είναι τόσο τρυφερός, που κόβεται (που λέει ο λόγος) με μαρούλι· συνοδεύεται δε από πουρέ λευκής γλυκοπατάτας με σος μύρτιλου.

Ματσάτες

Το παραδοσιακό ζυμαρικό της Φολεγάνδρου σερβίρεται σε μια πληθωρική, απαλά κρεμώδη χειμωνιάτικη εκδοχή, στην οποία συναντιούνται μανιτάρια, τρούφα, παρμεζάνα και κάστανα. Βαθιά νοστιμιά και comfort απόλαυση.

Ταρτάρ τόνου

Από τα δυνατά χαρτιά του Άρη Τσανακλίδη οι εξωτισμοί, εδώ σε έναν γευσιδοτικό συνδυασμό του ωραιότατου ψαριού με τζίντζερ, λάιμ, πικάντικο wasabi, σόγια σος και μια κρέμα αβοκάντο. Ερεθιστικές εντάσεις, νοστιμιά και αρμονία των αντιθέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".