«Beauty Killed the Beast»: Ατμοσφαιρικός εξωτισμός στον Κεραμεικό

Το πανέμορφο cocktail bar υποδέχεται τη νέα σεζόν με βραδινό μενού που ταιριάζει στον easy-going χαρακτήρα του, bar bites αλλά και μεγαλύτερα πιάτα με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και smokey νότες.

«Beauty Killed the Beast»: Ατμοσφαιρικός εξωτισμός στον Κεραμεικό

Στιλάτο μαγαζί, που σε αγκαλιάζει με την urban exotic αύρα του ήδη από το πεζοδρόμιο, το «Beauty Killed the Beast» είναι από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις που ο εσωτερικός χώρος είναι τόσο ατμοσφαιρικός, ώστε να σε πλανεύει να καθίσεις μέσα, ακόμη και σε μια βραδιά τόσο γλυκιά όσο αυτή που το επισκεφθήκαμε. Στην ηρεμία της πιο ήσυχης από τις δύο σάλες της αναβαθμισμένης μονοκατοικίας έχεις την άνεση να κάνεις χάζι τα γύψινα της οροφής, έτσι όπως πιάνουν νότες αλήτικες από την industrial γκριζάδα τοίχων και ταβανιών.

«Beauty Killed the Beast»: Ατμοσφαιρικός εξωτισμός στον Κεραμεικό - εικόνα 1

Κομψότατος στις λεπτομέρειες ακόμη κι εκτός των instagram-­ικών γωνιών του, ο χώρος έχει φέτος εμπλουτιστεί με ένα βραδινό μενού ταιριαστό με την αισθητική του, αφού αποπνέει την ίδια mix ’n’ match αίσθηση κλασικών γευστικών αξιών, μπλεγμένων με πιο μοντέρνες οπτικές. Η λεπτή και τραγανή ζύμη, για παράδειγμα, που χρησιμοποιείται ως βάση για τις πίτσες του μενού, παίζει και ως μπαλαντέρ για το πεϊνιρλί με μαρμελάδα τσορίθο, κρέμα παρμεζάνας και τηγανητό αβγό: στην πρώτη περίπτωση η ζύμη γράφει ωραία, δίνοντας αβάντα στα toppings (δοκιμάσαμε την εκδοχή με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα buffalla, που πρόσθετε ωραίες νότες δροσιάς στη βουτυράτη ένταση της λιωμένης fontina στη βάση με την ξέχωρα μαγειρεμένη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας), προβληματίζει όμως στο πεϊνιρλί, που θα ωφελούνταν από ένα πιο αφράτο δάγκωμα. Ακόμη κι έτσι όμως έχει ενδιαφέρον, με τη μαρμελάδα τσορίθο να δίνει βάθος στην μπουκιά, ισορροπώντας όμορφα το γλυκό με το καπνιστό.

«Beauty Killed the Beast»: Ατμοσφαιρικός εξωτισμός στον Κεραμεικό - εικόνα 2

Οι smokey νότες διατρέχουν το μενού στο σύνολό του, με τα καψαλισμένα πιτάκια λ.χ. να δίνουν ωραίο αντίβαρο στη ζωηράδα του γουακαμόλε που συνοδεύουν, ενώ η παρουσία τους γίνεται εμφαντική σε πιάτα όπως η σαλάτα με καρδιές μαρουλιού, ψητό αβοκάντο, μαριναρισμένο τόνο και spicy μαγιονέζα, που χρωστάει μεγάλο κομμάτι της νοστιμιάς της σε αυτήν την πικράδα που δίνει το καψάλισμα στο σαρκώδες φρούτο. Στο ψητό baby κοτόπουλο οι ξυλώδεις νότες που αποκαλύπτει η νόστιμη, γκλασαρισμένη με σόγια και all spices πέτσα αγκαλιάζονται όμορφα από τη γλύκα των baby καρότων, ενώ στο μικρό αλλά ιντριγκαδόρικο μενού διαχρονικά φαβορί, όπως η μοσχαρίσια πικάνια με ψητά λαχανικά και taleggio sauce, αλλά κι εξωτικές προτάσεις, όπως το Beach Boy Burger με ψητό ανανά, coconut & chilli mayo, τσάτνεϊ και τσένταρ, μας άνοιξαν την όρεξη για επόμενες επισκέψεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.