Στο Κολωνάκι μύρισε «Ciboulette»

Από τη γαλλική ονομασία του σχοινόπρασου παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day bistro που άνοιξε μόλις στην Πλουτάρχου.

Στο Κολωνάκι μύρισε «Ciboulette»

Από τη γαλλική ονομασία του σχοινόπρασου παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day bistro που δημιούργησε ο Γιώργος Ηλιού στην Πλουτάρχου, σε συνεργασία με τον γνωστό bartender Γιάννη Σαμαρά από το γειτονικό «Mai Tai». Το νέο βήμα του ταλαντούχου σεφ στη μετά «Poly Maggoo» εποχή μπαίνει σε δράση από νωρίς το πρωί με ενδιαφέρουσες tartines, μπρουσκέτες και σάντουιτς (όπως για παράδειγμα εκείνο με καπνιστό χοιρινό σβησμένο σε σιρόπι μαύρης μπύρας μαζί με αγγουράκι τουρσί, προβολόνε και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης), και συνεχίζει με πιάτα που συνδυάζουν ελληνικά, γαλλικά και μεσογειακά στοιχεία. Θα βρείτε για παράδειγμα κεφτέδες βιολογικών ρεβιθιών με κουρκουμά και μουστάρδα, καπνιστό χέλι Μεσολογγίου με κρέμα πατάτας και κάπαρη, όπως και σαλιγκάρια Βουργουνδίας σε μοσχαρίσιο ζωμό για την αρχή, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει πιάτα με κρέας ή ψάρι σαν τη σφυρίδα με κρέμα μπρόκολου και καραμελωμένο κόκκινο λάχανο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.