16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης

Στρέφοντας την προσοχή τους τόσο στην κουζίνα όσο και στην μπάρα, και με μια πιο χαλαρή comfort διάθεση απ’ ό,τι παλιότερα, τα bar-restaurants κάνουν comeback στην ατζέντα της εξόδου μας.

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης

Στρέφοντας την προσοχή τους τόσο στην κουζίνα όσο και στην μπάρα, και με μια πιο χαλαρή comfort διάθεση απ’ ό,τι παλιότερα, τα bar-restaurants κάνουν comeback στην ατζέντα της εξόδου μας, από την καρδιά της πόλης μέχρι τα προάστια και από τα ατμοσφαιρικά αρχοντικά με αύρα Ιστορίας μέχρι τα πανέμορφα rooftops ξενοδοχείων με μαγική θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

Hide & Seek

Γευστικό new wave

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 1

Πίσω από την αέναη κίνηση της Λεωφόρου Κηφισίας κρύβεται μια πραγματική όαση. Η εμβληματική πύλη του «Hide & Seek» σε οδηγεί σε έναν καταπράσινο κήπο κι ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, που προσφέρει καφέ, κοκτέιλ κι εκλεκτή κουζίνα. Στο ζεστό, φιλόξενο εσωτερικό σάς περιμένουν μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια και τζαμαρίες που βλέπουν κατευθείαν στον κήπο, ο οποίος παραμένει ανοιχτός όσο ο καιρός το επιτρέπει. O εξαιρετικός σεφ Γιάννης Λιόκας μόλις ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας και σχεδιάζει ένα «new wave» μενού εμπνευσμένο από τη μεσογειακή και την ευρωπαϊκή κουζίνα. Highlight οι προτάσεις για light brunch, με αβγά σε διάφορες υφές, νόστιμες μπρουσκέτες και cob salads, ενώ από το κυρίως μενού δεν λείπουν οι ιδιαίτερες κοπές κρεάτων, το καρπάτσιο, τα ταρτάρ ψαριού ή κρέατος, όπως και η πάστα και τα ριζότο. Όσο για τη βραβευμένη μπάρα (Αθηνόραμα Bar Awards), η ταλαντούχα ομάδα του «Hide & Seek», με επικεφαλής τον Λυκούργο Χριστοθανόπουλο, έχει σχεδιάσει μια cocktail list που ταιριάζει απόλυτα με τις γευστικές προτάσεις του μενού για εμπνευσμένα food pairings.

Beauty Killed the Beast

Καλλιτεχνική «ευδαιμονία»

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 2

Όλα όσα κάνουν ένα καλό bar-restaurant, μουσική, vibe, γεύσεις, κοκτέιλ, κόσμος με καλλιτεχνική διάθεση, είναι εδώ, στην ατμοσφαιρική μονοκατοικία του ’30 στον ζωντανό πεζόδρομο της οδού Παραμυθιάς. Πίσω από τη νέα εκδοχή της κουζίνας κρύβεται ο Δημήτρης Κοντόπουλος, που φρόντισε ο ολοκαίνουργιος κατάλογος να καλύπτει διαφορετικά γούστα, περιλαμβάνοντας από comfort σάντουιτς, fingerfood για παρεΐστικες μοιρασιές και pizza μέχρι υγιεινές σαλάτες, όπως αυτή με σιτάρι, ντοματίνια, μύρτιλα και τσαλαφούτι με ντρέσινγκ από βασιλικό και ξινόμηλο, και πιάτα όπως φρέσκα ραβιόλι γεμιστά με ψητή κολοκύθα και ρικότα, και φέτες χαμόν ή μοσχαρίσια πικάνια για δύο άτομα με ψητά λαχανικά και σος από ταλέτζιο. Ανανεωμένη και η βραβευμένη στα Αθηνόραμα Bar Awards μπάρα: το νέο cocktail menu, δημιουργία της ομάδας του Νίκου Σωτηρόπουλου, εμπνέεται από την κατά Αριστοτέλη «Ευδαιμονία», με επιλογές όπως το βοτανικό φρουτώδες The Soul, το κρεμώδες sweet & sour Prudence με αρώματα Ταϊλάνδης ή το φουλ του umami Harmony.

The Zillers

Boutique βραδιές σε «γαλανόλευκο» καμβά

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 3

Αν και πολύ δημοφιλές όλες τις ώρες της ημέρας, με το που πιάνει να βραδιάζει το πολύ ατμοσφαιρικό rooftop εστιατόριο, στην κορυφή του boutique ξενοδοχείου «The Zillers», μπαίνει στην καλύτερη στιγμή του. Από την πολύ κομψή βεράντα, που θυμίζει καταπράσινο urban garden, απολαμβάνεις την πανοραμική θέα στην πλατεία της μητρόπολης και στον φωτισμένο ιερό βράχο, ενώ η βραβευμένη ελληνική κουζίνα της ταλαντούχας σεφ Κωνσταντίνας Φάκλαρη παρουσιάζει το πιο επίσημο πρόσωπό της. Από το ολοκαίνουργιο φθινοπωρινό μενού, που μόλις έκανε πρεμιέρα, θα αναφέρουμε ενδεικτικά και μόνο την πολύ ιδιαίτερη σαλάτα αβοκάντο με φινόκιο, βασιλικό, τζίντζερ τουρσί και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, το καπνιστό χταπόδι με πουρέ λευκών φασολιών και την πολύ ξεχωριστή σφυρίδα με ριγανάτο πουρέ πατάτας, ανάμεσα σε πολλές άλλες προτάσεις που εκφράζουν τη σοφιστικέ ματιά της σεφ στις ελληνικές γεύσεις. Όπως πάντα πολύ ιδιαίτερα και ό,τι πρέπει για pairing με τα πιάτα του καταλόγου είναι τα signature cocktails που δημιουργούν οι head bartenders Φώτης Κουλέτης και Γιάννης Γεωργολόπουλος, υπό την υψηλή εποπτεία του Γιάννη Σαμαρά.

Artisanal Lounge & Gardens

Φρεσκαρισμένο και πάντα δημιουργικό

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 4

Απ’ ό,τι φαίνεται, το τόσο γοητευτικό bar-restaurant στην Κηφισιά δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Μπαίνοντας στη χειμερινή σεζόν, στην επάνω σάλα με τα αυθεντικά χειροποίητα έπιπλα-­αντίκες του ’50, συλλεγμένα από τις αγορές του Παρισιού, μια νέα σειρά από ζωγραφικούς πίνακες με τη φινετσάτη υπογραφή του Θωμά Τουρναβίτη κοσμεί πλέον τους τοίχους του παλιού αρχοντικού, ενώ ο αέρας ανανέωσης πνέει και στο γευστικό τερέν, καθώς το νέο μενού του Δημήτρη Δημητριάδη είναι έτοιμο. Χωρίς να επαναπαύεται στις δάφνες του, ο βραβευμένος σεφ (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019) δίνει ξανά ένα εξαιρετικό και πολύ δημιουργικό αποτέλεσμα πάνω στη μεσογειακή κουζίνα που τόσο αγαπά: ένα αλλιώτικο παστίτσιο με πρόβειο κρέας μπρεζέ και χειροποίητο μακαρόνι, τρυφερά μάγουλα από χοιρινό σερβιρισμένα με μους γλυκοπατάτας καθώς και το φευγάτο γλυκό τραχανότο με κίτρινα ντοματίνια, πιπεριά και φέτα είναι μερικά από τα νέα πιάτα που προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Την ίδια στιγμή, ένα κοκτέιλ από τα βραβευμένα σέικερ του «Artisanal» (Αθηνόραμα Bar Awards 2019), συνδυασμένο ή και όχι με τις γεύσεις, είναι πάντα ιδανική συντροφιά για ένα όμορφο βράδυ, όπως το καυτερούτσικο Palo-maniac ή το φρουτένιο Too Gin to be True.

Frankie Gastro Bar

Ο Σινάτρα συχνάζει στο Χαϊδάρι

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 5

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του στο Χαϊδάρι το «Frankie Gastro Bar», καταφέρνοντας να γίνει αμέσως πόλος έλξης στην περιοχή. Παίρνοντας το όνομά του από τον μεγάλο Φρανκ Σινάτρα και «αναπνέοντας» σε ταιριαστή ρετρό νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα, ξεκινάει από νωρίς το πρωί, με έναν πολύ πλούσιο κατάλογο με προτάσεις για πρωινό και brunch. H κουζίνα ωστόσο αναπτύσσει πλήρως τη δυναμική της με ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέρνο μεσογειακό μενού, που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ ­Άγγελος Γκιώκας. Το φρέσκο φιλέτο μοσχαριού, που σερβίρεται με πουρέ καρότου και σάλτσα μύρτιλο, το «secrettο» μαύρου χοίρου αλλά κι ένα μοσχαρίσιο rib eye ξηράς ωρίμανσης για δύο είναι από τα γευστικά highlights. Όλα τα πιάτα, μάλιστα, σερβίρονται σε pairing με τα signature cocktails της λίστας, που υπογράφει ο mixologist Δημήτρης Βασιλάκης, από την οποία ξεχωρίζουν το Med Sour με τζιν και γιαούρτι και το Bloody Valentine με βότκα και homemade νερό ντομάτας. Ο σχεδιασμός του μπαρ έγινε από τον πολυβραβευμένο bartender Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Villa Grigio 46

Aperitivi e vino προορισμός

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 6

Από την εξαιρετική λίστα των aperitivi, των κρασιών και των κοκτέιλ μέχρι τα φινετσάτα ιταλικά fingerfood, που τα συνοδεύουν χωρίς χρέωση, κaι από τα καθημερινά DJ sets μέχρι τα οινικά ραντεβού, το «Villa Grigio 46» δεν έχει μπει τυχαία τόσο δυναμικά στην ατζέντα των Αθηναίων όχι μόνο από τα νότια προάστια αλλά και απ’ όλη την πόλη. Στη σοφιστικέ σάλα της μονοκατοικίας του 1930 με την arty ατμόσφαιρα, το ατμοσφαιρικό αυτό στέκι δεν είναι απλώς ένα aperitivo bar, αλλά ένα ξεχωριστό bar-restaurant που έχει πιάσει την πιο easy-going τάση της εποχής κι έχει μεταφέρει την αυθεντική ιταλική κουλτούρα του χαλαρού after office ποτού και τσιμπολογήματος στα αθηναϊκά μέτρα. Σημείο αναφοράς είναι και το colazione της Κυριακής, η ιταλική εκδοχή του brunch.

Minnie the Moocher

Ένα γευστικό all day classic bar

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 7

Το άκρως ατμοσφαιρικό κολωνακιώτικο στέκι, που σε ταξιδεύει αβίαστα στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, έχει πλέον στοχεύσει σοβαρά και στο φαγητό, παίζοντας δυνατά στο ταμπλό των bar-restaurants για κάθε ώρα της ημέρας. Το μενού της all day comfort κουζίνας μόλις ανανεώθηκε με φρέσκες, πειραγμένες προτάσεις, που παντρεύουν μεσογειακές και fusion γεύσεις, ενώ δεν λείπουν οι χειροποίητες πίτσες με την αυθεντική ιταλική λεπτή ζύμη, τα fingerfood, τα φινετσάτα ορεκτικά, όπως τα shrimp cones, και οι επιλογές σε κυρίως, όπως το φιλέτο rib eye με pepper sauce ή το φιλέτο ψαριού. Στην ατμοσφαιρική του σάλα με τα βαριά έπιπλα από δέρμα, τους εντυπωσιακούς καθρέφτες στους τοίχους και τις περίτεχνες γύψινες λεπτομέρειες στην οροφή απολαμβάνεις ωραιότατα brunch, lunch break ή μπαρίστικο δείπνο με soul, swing και jazz ακουσμάτα. Όσο για την cocktail list του «Minnie the Moocher», θα βρείτε από αγαπημένα all time classics, όπως η καλοφτιαγμένη Margarita, μέχρι πρωτότυπες signature μείξεις, όπως το King of Sweden με λευκή τεκίλα, λάιμ, λικέρ πορτοκάλι και κρέμα φιστικιού, ενώ η κάβα έχει μεγάλη γκάμα σε premium και deluxe ετικέτες.

Κουρδιστή Μαϊμού

Ταξίδι στoν κόσμο

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 8

Τη μεγάλη της αγάπη για τους μακρινούς προορισμούς επέλεξε να εκφράσει η ομάδα του «Cosa Nostra» με τη νέα της πρόταση, που έκανε εδώ και λίγο καιρό πρεμιέρα. Ο χώρος του παλιού εστιατορίου, το οποίο σφράγισε μια ολόκληρη εποχή στο Μοναστηράκι, αποπνέει πλέον μια κομψή colonial αύρα, που σκηνογραφείται πολύ πειστικά με βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους, περίτεχνα χαλιά αλλά και συλλεκτικά αντικείμενα. Η κάρτα του φαγητού ανθολογεί και αυτή γεύσεις από διαφορετικές κουλτούρες. Θα βρεις, για παράδειγμα, τηγανητό ρύζι της Ινδοκίνας με γαρίδες και λαχανικά στο wok, καλαμάκι του Κιότο σε στιλ yakitori, ψαροκροκέτες της Νέας Αγγλίας με σπιτική μαγιονέζα και μπρικ ψαριών, χουνκιάρ μπεγεντί με την αυθεντική συνταγή από το «Pandeli» της Πόλης αλλά και τις διάσημες πίτσες του «Cosa Nostra», ανάμεσα σε πολλές άλλες προτάσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού. Αν προτιμάς το πιο χαλαρό τρωγοπίνειν, μπορείς να καθίσεις στους αναπαυτικούς καναπέδες και στα ψηλά τραπέζια του μπαρ για κλασικά και signature cocktails.

Dos Hermanos

Το Μεξικό της Κηφισιάς

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 9

Πολλά περισσότερα από απλώς ένα εστιατόριο, το «Dos Hermanos» φέρνει ατόφια την κουλτούρα του Μεξικού στην πόλη εδώ και δυόμισι δεκαετίες, με παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, βασισμένες στη δημιουργικότητα του chef-patron Πίτερ Μαραγκού αλλά και στις εκλεκτές πρώτες ύλες, που έρχονται κατευθείαν από το Μεξικό για να δώσουν εξωτική ένταση σε πιάτα όπως οι ζουμερές φαχίτας, οι εκρηκτικές τσιμιτσάνγκας και το αυθεντικό mole με κοτόπουλο. Παράλληλα η βραβευμένη με Αθηνόραμα Bar Award μπάρα σερβίρει πεντανόστιμα κοκτέιλ, παρασκευασμένα αποκλειστικά με premium αποστάγματα, με βασίλισσα των tequila mixes του «Dos Hermanos» σταθερά την απολαυστική Margarita, φτιαγμένη με premium τεκίλα Don Julio. Στην εκλεκτική κάβα, πάνω από 100 ετικέτες τεκίλας και μεσκάλ περιμένουν να μας ταξιδέψουν στον γευσιγνωστικό χάρτη της εμπειρίας του Tequila Degustation, διαθέσιμης τόσο στο μπαρ όσο και στο τραπέζι, με οδηγούς εξειδικευμένους Tequilla Experts, ενώ για τον φετινό χειμώνα η εμπειρία του «Dos Hermanos» συναντά τη γνώση του Γιώτη Αγγελίδη, που παρουσιάζει ευφάνταστους συνδυασμούς πιάτων κι εκλεκτών αποσταγμάτων, όπως το Macho Mole, μια νέα προσέγγιση του mole, που συνδυάζεται με premium tequila añejo, αρωματισμένη με σοκολάτα και πορτοκάλι.

ZAF eatery + coffee bar

Ανανεωμένο και νοστιμότατο

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 10

Σημείο αναφοράς στην πιάτσα της Πλατείας Αγίας Ειρήνης, το εμβληματικό café-bar-restaurant του κέντρου ανανεώθηκε, και μας καλεί να το ακολουθήσουμε στην πιο ώριμή του εκδοχή. Ανανεωμένη wine list, διαθέσιμη και σε ποτήρι, και κυρίως πιάτα γεμάτα νοστιμάδα πλασάρονται δίπλα στο μνημειώδες brunch και στους specialty καφέδες, ενισχύοντας τη νέα ταυτότητα του «ZAF». Στο μενού βρίσκουμε κοσμοπολίτικες επιλογές, όπως το καραμελωμένο χοιρινό κότσι, ενώ ποικιλίες όπως οι μίνι μπρουσκέτες κουμπώνουν ιδανικά με τις επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Τις Πέμπτες η wine list διευρύνεται στις οινογνωστικές Wine Thursdays, με δωρεάν μπουφέ από τις 6.30 έως τις 9 μ.μ.

Couleur Locale

It's all greek to me

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 11

Από την πρώτη μέρα που άνοιξε τη σιδερόπορτα της Στοάς Νορμάνου, το «Couleur Locale» ανανεώνεται συνεχώς, δίνοντας επιπλέον ένα λόγο στο κοινό του να επιστρέφει στους ορόφους του. Η ταράτσα παραμένει ανοιχτή για όσους αψηφούν τα πρώτα κρύα, στον δεύτερο η τζαμαρία διατρέχει τη μία πλευρά για ανεμπόδιστη θέα και ποτό, φαγητό στα ζεστά, ενώ στον πρώτο εδώ και λίγο καιρό εγκαταστάθηκε η ολοκαίνουργια The Project Gallery. Η Ακρόπολη γεμίζει το γκρο πλαν, οι DJs γκρουβάρουν και στα τραπέζια καταφθάνουν πιάτα και κοκτέιλ από εγχώρια υλικά, προσεκτικά επιλεγμένα για τις ανάγκες κάθε δημιουργίας ή μείξης. Από το brunch με μαύρο ψωμί, καπνιστό σολομό και Philadelphia για ένα low fat ξεκίνημα της ημέρας μέχρι τα χοιρινά φιλετάκια με deluxe πατάτες και σος Couleur Locale, οι επιλογές καλύπτουν όλη τη γευστική και διατροφική βεντάλια. Δίπλα, κλασικά κοκτέιλ αποκτούν ελληνικό twist με ντόπια λικέρ και homemade προϊόντα, είτε πρόκειται για ένα after work spritz ή για μια vodka cherry, ιδανική για να βάψει τη νύχτα κόκκινη.

Thea Terrace

Metropolitan chic με την Ακρόπολη στο κάδρο 

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 12

Για εκείνες τις βραδιές που θέλετε να αισθανθείτε μέρος μιας κοσμοπολίτικης παρέας, παραμένοντας παρ’ όλα αυτά στο πιο εμβληματικό σημείο του αθηναϊκού κέντρου, το bar-restaurant στο rooftop του «Central Hotel» είναι ένα ωραίο spot, που δεν βγαίνει από την ατζέντα μας το χειμώνα. Ο εσωτερικός χώρος με το μοντέρνο και ταυτόχρονα φιλικό ύφος έχει τη γνωστή υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τον τιμούν εξίσου οι ξένοι επισκέπτες και οι Αθηναίοι, που το έχουν κάνει στέκι τους τόσο για τις γεύσεις όσο και για τα κοκτέιλ. Το νέο μενού με την υπογραφή των σεφ Μάριου Σταματάκη και Κωστή Κουτουλάκη συνδυάζει νέες, ξεχωριστές γεύσεις, όπως το λαβράκι φρικασέ με σπανάκι, τα πιτάκια με ραγού ή το ψαρονέφρι με μαύρο ρούμι με τα μπεστ σέλερ burgers, σαλάτες και ζυμαρικά, καλύπτοντας διαφορετικά γούστα. H βραδιά συνεχίζεται με τα κοκτέιλ του Αλέξανδρου Γκικόπουλου, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο classics with a twist όσο και signature προτάσεις.

Baratin Drink & Dine Home Bar

Στην πιο ζεστή σάλα της Αθήνας

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 13

Μπαίνοντας στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, αυτό το όμορφο στέκι πάνω στη Δεκελείας, που αποπνέει νεοϋορκέζικο αέρα σε κάθε του γωνία, έχει καθιερωθεί ως το εντυπωσιακότερο all day μαγαζί της φιλαδελφειώτικης πιάτσας, η οποία ανεβαίνει ταχύτατα. Από τα ψηλά στουλ μπροστά στην ξύλινη μπάρα μέχρι τις μεγάλες μαξιλάρες και τις άνετες μπερζέρες δίπλα από τα τροπικά φυτά, η ψηλοτάβανη σάλα είναι ένα πραγματικό home bar, ιδανικό για να φωλιάσεις τις φθινοπωρινές ημέρες. Πάνω από εκατόν σαράντα ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα σε περιμένουν εδώ καθώς και μια έξτρα διαβασμένη λίστα με spirits, κυρίως τζιν και ρούμι, ενώ το μενού δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο: τέλεια χυλωμένο ριζότο με ψητό λαβράκι κι εσπεριδοειδή, κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια και πεντανόστιμο πουρέ καρότου ή –αν αναζητάτε κάτι πιο ελαφρύ– μια δροσερή, τροπική μπρουσκέτα με μαριναρισμένη γαρίδα, μάνγκο και λάιμ είναι στις top επιλογές. Από τα Χριστούγεννα, μάλιστα, έρχεται ένα πλήρως ανανεωμένο μενού με πολλές bar food προτάσεις.

42 Barstronomy.Athens

Αίσθηση casual πολυτέλειας

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 14

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και κλασικά μπαρ του αθηναϊκού downtown, με σημείο αναφοράς τη μεγάλη μπάρα. Ο σεφ Βασίλης Παύλος έχει σχεδιάσει ένα «ψαγμένο» μενού, που ξεκινά να σερβίρεται σε λίγες μέρες και περιλαμβάνει από χαλαρό bar food μέχρι σούπα ημέρας, σνίτσελ γαλλικής κοπής με ελαφρύ σπιτικό πουρέ πατάτας και Black Angus burger με κατσικίσιο τυρί, truffle mayo και γκλασαρισμένα μανιτάρια shiitake. To brunch έχει τη σφραγίδα του Μιχάλη Νουρλόγλου, ενώ τα επιδόρπια του brunch έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος Βασίλης Παπαματθαίου, με το baba au bourbon να ξεχωρίζει. Τέλος, η βραβευμένη στα Αθηνόραμα Bar Awards ομάδα του Σπύρου Κερκύρα δεν σταματά να πειραματίζεται πίσω από την μπάρα.

White Monkey

Εξωτικά food pairings

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 15

Το πιο «tiki» bar του Χαλανδρίου, με την εξωτική διακόσμηση και τις χαρούμενες μουσικές είναι σαν να το ξέβρασε το κύμα από κάποιο νησί της Καραϊβικής κατευθείαν στον πεζόδρομο της Γυφτοπούλου. Την εξωτική ατμόσφαιρα του βραβευμένου στα Αθηνόραμα Bar Awards «White Monkey» θα τη γευτείτε στα κοκτέιλ του, που είναι πάντα δροσερά και σερβίρονται σε εντυπωσιακά ποτήρια, αλλά και στις γευστικές προτάσεις. Ο ταλαντούχος σεφ Στάθης Χριστίδης επιμελήθηκε τα νέα food menus του μπαρ και του εστιατορίου exotic izakaya, συνδυάζοντας την απλότητα της ιαπωνικής κουζίνας με τις πληθωρικές γεύσεις του Περού, του Μεξικού και της Καραϊβικής. Στις προτάσεις του bar food υπάρχουν αρκετές επιλογές σε sushi rolls, χαβανέζικες πίτσες και gyozas. Όσο για τις νέες προτάσεις του επάνω ορόφου, σας περιμένουν κάθε μέρα διαφορετικές σούπες και νιγκίρι, οι επιτυχημένες συνταγές των σεβίτσε, τατάκι τόνου και μοσχαριού και τα εξαιρετικά μάγουλα από σαλάχι καψαλισμένα σε κίμτσι. Η αεικίνητη ομάδα της μπάρας, με head bartender τον Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο, έχει δημιουργήσει μια cocktail list με αυθεντικές tiki μείξεις και αριστοτεχνικά twists σε κλασικές συνταγές, που ταιριάζουν άψογα με τα πιάτα.

Galaxy Bar & Restaurant

Fly me to the moon!

16 bar-restaurants ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης - εικόνα 16

Με το αψεγάδιαστο metropolitan chic ύφος του, εντυπωσιακή θέα, ωραίες παρουσίες και μουσικές, το «Galaxy Bar & Restaurant» στην κορυφή του «Hilton» υποδέχεται το φθινόπωρο με ένα νέο κοσμοπολίτικο, πολυσυλλεκτικό μενού που εμπνεύστηκαν ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο chef του «Galaxy» Γιώργος Καπέρδας. Ξεκινήστε με κολοκυθόσουπα με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι ή με ένα από τα φίνα ταρτάρ μοσχαριού ή ψαριού. Στο μενού περιλαμβάνονται υγιεινές και χορτοφαγικές επιλογές, όπως η σαλάτα με μπρόκολο, φύλλα αμάρανθου, νεροκάρδαμο και vegan μαγιονέζα με τρούφα ή το μπριάμ λαχανικών με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και ντρέσινγκ από πιπεριά Φλωρίνης. Στα κρεατικά ξεχωρίζουν το ελάφι φιλέτο με τερίνα σελινόριζας και σος ελληνικού καφέ και η αρνίσια πικάνια με τραγανά γλυκάδια και πουρέ καρότου. Το ψάρι ημέρας σερβίρεται με χόρτα και σάλτσα αβγολέμονο, ενώ διαχρονική επιλογή αποτελεί εδώ το sushi με νέες γεύσεις, όπως το Sea Bass Ceviche Roll με λαβράκι και πιπεριά τσίλι ή το Scallop Tobiko Roll με χτένι και λάιμ.Aξίζει το pairing με τα ευφάνταστα κοκτέιλ του «Galaxy Bar».


Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zaf

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Minnie The Moocher

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

White Monkey

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
  • Bars

Hide & Seek

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Baratin

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Frankie Gastro Bar

Γ. Παπανδρέου 57, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.