Sunday roast ξανά στο «Vezené»

Επιστρέφουν και τα μεγάλα κυριακάτικα φαγοπότια με οικοδεσπότη τον Άρη Βεζενέ.

Sunday roast ξανά στο «Vezené»

Ναι, αυτό το κυριακάτικο κάλεσμα για φαγητό του «Vezené» μ αρέσει πολύ, γιατί διευρύνει τη θέρμη του οικογενειακού τσιμπουσιού τοποθετώντας την με πολύ cool τρόπο στο σήμερα. Το κάλεσμα λοιπόν απευθύνεται σε ελεύθερους, παντρεμένους, χωρισμένους, εργένισσες, καψούρηδες, αντροπαρέες μετά το poker, γυναικοπαρέες που μετά θα πάνε θέατρο, και όλους όσους θέλουν να βιώσουν στιγμές αγάπης, φιλίας, και θαλπωρής με τις οποίες είναι συνυφασμένα τα κυριακάτικα τραπέζια.

Ο έξυπνος τίτλος που έχουν βάλει είναι «Sunday roast, σχεδόν σαν της μαμάς». Όλες τις Κυριακές του χειμώνα (από 1.00 μ.μ.) ο Βεζενές ψήνει στον ξυλόφουρνο τις δικές του οικογενειακές γευστικές αναμνήσεις γεμάτες νοσταλγία για την πατρίδα όντας μεγαλωμένος στην Αμερική, πράγμα το οποίο σημαίνει επικές μερίδες φαγητών για μοιρασιά στη μέση με πολλά ψητά με επτανησιακές επιρροές πράγμα το οποίο σημαίνει πολλά ζυμαρικά για συνοδεία. Ένδοξες κοπές (Cote De Boeuf, Delmonico, Tomahawk) από πληθωρικές ράτσες βοδινών, κατσικίσια μπούτια Βόνιτσας, πάπιες, φραγκόκοτες και κότσια μοσχαριών χορτοφαγικής εκτροφής, σιγοψημένα και σιγομαγειρεμένα με τις πρωτόγονα απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της κατσαρόλας, της σούβλας και της θράκας, κρητικά κοτόπουλα μαριναρισμένα σε ξινόγαλο με την τεχνική του χρυσαφένιου τηγανιού, πίτες με κυνήγια και λαχανικά, πολλές εκδοχές πατάτας (Pommes Anna, πουρές, σπαστές Hash) και «Amatriciana» al dente.

Οι μερακλήδες θα το γιορτάσουν με μεδούλι, γλυκάδια, καρδούλες, ενώ στην αρχή θα ζεσταινόμαστε με κρεατόσουπα από βοδινή ουρά με φιδέ Ramen από την κουζίνα του αδελφού «Birdman». Super fun νοσταλγική 80’ς διάθεση από Evelyn Champagne King, Milli Vanilli, Samantha Fox και Nena, ως υπόκρουση. Έχω βρεθεί σε τέτοια τραπέζια στου παλιότερα στις γιορτές στου «Vezené» και ξέρω πόσο αγαπησιάρικα είναι.

Περισσότερες πληροφορίες

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.