Shrimp & more στο «GB Roof Garden»

Τα ειδικά θεματικά μενού επανέρχονται από καιρού εις καιρόν στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» και σε αυτό που ξεκίνησε μόλις να σερβίρεται η γαρίδα έχει την τιμητική της.

Shrimp & more στο «GB Roof Garden»

Τα ειδικά θεματικά μενού επανέρχονται από καιρού εις καιρόν στο πανέμορφο roof garden του εμβληματικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» και σε αυτό που ξεκίνησε μόλις να σερβίρεται η γαρίδα έχει την τιμητική της.

Ο chef de cuisine του εστιατορίου Δημήτρης Μπούτσαλης κυκλώνει δημιουργικά το ευγενές θαλασσινό και το προτείνει μαγειρεμένο σε πέντε διαφορετικές εκδοχές: καρπάτσιο μαριναρισμένο σε χαμομήλι και λεμόνι με τσιπς λαχανικών, τεμπούρα με σαλάτα παντζάρι, ζεστή μαγιονέζα με μανταρίνι αλλά και πέστο από σταμναγκάθι και φέτα, στη σχάρα με σιγομαγειρεμένες αγκινάρες φρικασέ, κάστανα, χόρτα και μυρωδικά, ως γέμιση σε ένα τορτέλι που έρχεται συνοδεία μιας σούπας από κολοκύθι και κάστανο, αρωματισμένης με σπόρους κακάο και τρούφα, καθώς και σε δύο υφές (καρπάτσιο και ψητή) για να γαρνίρει τα σπιτικά ταλιολίνι με αβγοτάραχο και κουμκουάτ.

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.