Δοκιμάσαμε τη νέα «Cookoovaya»

Με μια γερή γευστική ανανέωση το δημοφιλές εστιατόριο αρχίζει δυνατά τη σεζόν.

Δοκιμάσαμε τη νέα «Cookoovaya»

Θα το πω λίγο ανορθόδοξα αλλά έτσι το νοιώθω: στην «Cookoovaya» υπάρχει μια γοητευτική «εστιατορίλα», κι αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό θα διευκρινίσω ότι έχει στην ούγια κάτι από την αστική θέρμη παλιών εστιατορίων όπως το θρυλικό «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό το ύφος χρωματίζει και αρκετά από τα πιάτα του. Το σκεφτόμουν καθώς γευόμουν καμιά 15αριά από τα 20 καινούργια πιάτα που μπαίνουν στον καινούργιο κατάλογο ανανεώνοντας για τα καλά το εστιατόριο της τετράδας Κλεομένης Ζουρνατζής, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος.

Μια πρώτη αίσθηση μας δίνουν αυτοί οι αγαπημένοι δεινόσαυροι της πάλαι ποτέ διεθνούς κουζίνας της πρώιμης ξενοδοχειακής παγκοσμιοποίησης από τα ‘60s και τα ‘70s στις επιλογές που ακολουθούν παρακάτω. Κοντά τους, μια έξυπνη σαλάτα Caesar meets Niçoise κατά κάποιον τρόπο με μαρούλια και πικρά Treviso, ντρέσινγκ καπνιστού χελιού, μελιτζάνα, κάπαρη, βραστό αυγό και πολύ ωραίο back bacon από αυθεντικό ελληνικό μαύρο χοίρο της «Κιβωτού του Δήμου»∙ ένα ossobuco με πουρέ πατάτας, μια εκμαυλιστική ταρτ Τατέν με αχλάδια και καραμέλα βουτύρου.

Δοκιμάσαμε τη νέα «Cookoovaya» - εικόνα 1

Από τα ωμά ξεχώρισα ιδιαιτέρως το ταρτάρ από βοδινό φιλέτο με το βουτυράτο «δάγκωμα» ξιδάτες γαρίδες και ταραμοσαλάτα ρόκας, και το ξινούτσικο σασίμι του τόνου με τσίλι και μυρωδάτες φύτρες κορίανδρου. Τα νιόκι με σπάλα μαύρου χοίρου στον ξυλόφουρνο και τη σάλτσα του είναι από τα comfort που κανακεύουν με θέρμη, και το ωραίο αλανιάρικο ψητό κοτόπουλο έχει σαν γαρνιτούρα τη χωριάτικη νοστιμάδα μικρόκαρπων ρεβιθιών μαγειρεμένων με ρόκα.

Καλύτερο πιάτο εξ’ όσων δοκίμασα, το αιθέριο, τραγανιστό «σπρινγκ-ρολ» με γάμπαρη Αμβρακικού πάνω σ’ ένα ριζότο βασιλικού με ευγενή βανιλέ χλωροφύλλη. Εντυπωσιακό φινάλε με μια 3όροφη μπουγάτσα πολυκατοικία, που σπάνε τα dry φύλλα της σαν από σεισμό και την απολαμβάνεις μαζί με κρέμα βανίλιας και παγωτό κανέλα.

Basics with a twist

Δοκιμάσαμε τη νέα «Cookoovaya» - εικόνα 2

Cotoletta Milanese

Αέρινη κυματιστή κρούστα και με σούπερ ντελικάτη σάρκα αυτή η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος στο τηγάνι, δίνει μια κομψή εντυπωσιακή εκδοχή αγαπημένης αστικής σπεσιαλιτέ. Σερβίρεται με σως ρεμουλαντ , αγγουράκι τουρσί , κάππαρη και λεμόνι.

Pepper steak

Όλα τα λεφτά σ αυτή τη σιροπιαστή ιδιαιτέρως φινετσάτη σάλτσα. Αφήνει μια επίγευση κόκκινου κρασιού και καραμελωμένου umami διανθισμένη με τη νόστιμη κάψα των κόκκων του πιπεριού. Το φιλέτο φίνο, τα μανιτάρια πολύ ταιριαστά.

Σοκολατίνα

Αυτό που λένε death by chocolate είναι κυριολεξία σ αυτή τη σοκολατίνα, αγαπημένη από τα 70's, αλλά σε τούτη την ανανεωμένη παραδινόμαστε αμαχητί. Πέντε αν δεν κάνω λάθος υφές πολύ ωραίας, σέξι μπίτερ σοκολάτας που διώχνει τα κακά πνεύματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".