«Φάρμα Μπράλου Ψητοκρεοπωλείο»: σουβλάκια-πειρασμός στο Κολωνάκι

Τραπέζια στη Μηλιώνη και εντός σουβλάκια που φτιάχνονται καθημερινά επιτόπου και ψήνονται με μαεστρία στη θράκα.

«Φάρμα Μπράλου Ψητοκρεοπωλείο»: σουβλάκια-πειρασμός στο Κολωνάκι

Είχα ακούσει από διάφορες μεριές ότι γίνεται χαμός στο Ψητοκρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι και το επιβεβαίωσα το βράδυ που το επισκέφτηκα. Τα τραπέζια που βγάζουν στον πεζόδρομο της Μηλιώνη γεμίζουν και αδειάζουν διαρκώς από ένα mixed κοινό που περιλαμβάνει από οικογένειες και καλοντυμένους business people μέχρι παλιούς Κολωνακιώτες, την ίδια στιγμή που οι θράκες εντός ψήνουν αδιάκοπα σουβλάκια όλων των ειδών πλάι στις βιτρίνες με τα εκλεκτά κρεατικά τους (ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πυρήνας του χώρου είναι το κρεοπωλείο της φάρμας που συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του).

«Φάρμα Μπράλου Ψητοκρεοπωλείο»: σουβλάκια-πειρασμός στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Ο κατάλογος μια σταλιά, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όλα τα σουβλάκια τους που φτιάχνονται καθημερινά επιτόπου και ψήνονται αριστοτεχνικά: πρώτο και καλύτερο εκείνο από black angus, ζουμερά και πεντανόστιμά τόσο εκείνα από μπούτι αλανιάρικου κοτόπουλου όσο και τα χοιρινά. Το σωστό ψήσιμο φάνηκε επίσης στα τριών ειδών μπιφτέκια (200 γρ. έκαστο) που όλα, ακόμα και το συνήθως κακοπαθημένο από γαλοπούλα, βγάζουν ατόφια γεύση κρέατος χωρίς περιττά αρτύματα.

«Φάρμα Μπράλου Ψητοκρεοπωλείο»: σουβλάκια-πειρασμός στο Κολωνάκι - εικόνα 2

Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα έχει προστεθεί κι ένα burger, μπουκιά και συχώριο, με θηριώδες μπιφτέκι, καλό τσένταρ και ακόμα καλύτερο μπριοσένιο ψωμάκι που αξίζει να ανακαλύψετε. Στη σέντρα παίζουν ακόμα λίγες σαλάτες (καλύτερη εκείνη με τα ντοματίνια και τα ωραία χαρουποπαξίμαδα), πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι και κάποια ντιπς επίσης σπιτικά για να τις βουτήξετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.