5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα

Τα γνωρίζουμε από πιο παλιά, η νέα σεζόν ωστόσο τα βρίσκει είτε σε νέα τοποθεσία είτε σε ολοκαίνουργια γευστική πλεύση.

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα

Τα γνωρίζουμε από πιο παλιά, η νέα σεζόν ωστόσο τα βρίσκει είτε σε νέα τοποθεσία είτε σε ολοκαίνουργια γευστική πλεύση.

«Chez Lucien @ Bios»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 1

Στα τραπέζια του ατμοσφαιρικού μπιστρό των Πετραλώνων στριμωχτήκαμε ουκ ολίγες φορές έχοντας μπροστά μας κρεμμυδόσουπα, σαλιγκάρια αλά Μπουργκινιόν, αντρεκότ και άλλα cult classics της γαλλικής κουζίνας και λυπηθήκαμε όταν διέκοψε τη λειτουργία πέρυσι. Κάθε τέλος όμως είναι και μια νέα αρχή, καθώς εδώ και λίγες ημέρες η ιστορία συνεχίζεται στον πρώτο όροφο του «Bios» στην Πειραιώς. Ο κατάλογος είναι ίδιος κι απαράλλακτος και το μενού 3 πιάτων με ελεύθερη επιλογή ενός ορεκτικού, ενός κυρίως κι ενός επιδορπίου, παραμένει ένα πολύ καλό deal στα € 24.

«Ventiri Greek Cuisine»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 2

Νέα φάση μαγειρεύεται εδώ και λίγες ημέρες στον εντυπωσιακό χώρο της οδού Βεντήρη που γνωρίσαμε ως «Ventiri Grill House». Η αγάπη για το καλό κρέας παραμένει άσβεστη, ωστόσο ο νέος σεφ Παναγιώτης Παπανικολάου διανθίζει τη γευστική πρόταση με πολλούς ελληνικούς μεζέδες βάζοντας και τη θάλασσα στο παιχνίδι. Τσιγαρομπουρέκια πολίτικα, σφακιανές πίτες, μεσσηνιακός καγιανάς και άλλα πολλά στα πρώτα, τσιροσαλάτα, γαριδάκι τηγανητό με αρωματική μαγιονέζα, χταπόδι στιφάδο με τραγανό πατατάκι στους ψαρομεζέδες και, μαζί, φρέσκο ψάρι και κρεατικά ξηράς ωρίμανσης.

«Misifu»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 3

Ριζική αλλαγή γευστικής (και όχι μόνο πλεύσης) για το όμορφο all day resto που γνωρίσαμε πέρυσι στο Παλαιό Ψυχικό. Ο χώρος δέχτηκε διακοσμητικές πινελιές κι έχει ζεστάνει, ενώ τα ηνία της κουζίνας ανέλαβε ο έμπειρος chef Γιώργος Ιακωβίδης ποντάροντας στις μοντέρνες comfort γεύσεις: αυγό ποσέ με κρέμα πατάτας, σύγκλινο και τρούφα, κρέμα φάβας με καρπάτσιο χταποδιού και σαλάτα νισουάζ για την αρχή, χειροποίητα ζυμαρικά και διάφορα ριζότο για τη συνέχεια, χωρίς να λείπει η πίτσα, το ψάρι και τα εκλεκτικά κρεατικά, κάποια από τον ξυλόφουρνο. Το καινούργιο υπόγειο κελάρι κρύβει εκπλήξεις.

«Dirty Ginger»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 4

Ο Νίκος Μαούνης αναβιώνει το κεφάτο στέκι του Γκαζιού ως all day bar restaurant αυτήν τη φορά στο Χαλάνδρι. Τραγούδια από όλες τις δεκαετίες, το φαγητό κάνει focus στο κρέας χωρίς να λείπουν από το παιχνίδι οι ευφάνταστες μεσογειακές γεύσεις και τα cocktails που φλερτάρουν με πολύ ωραία υλικά και παρουσιάσεις. Χαλαρή ατμόσφαιρα, brunch και για τους ρομαντικούς μια επιλογή από τις γεύσεις του πρωινού που σερβίρονται σε καλάθι.

«Yoko Sushi & Bento»

5 εστιατόρια κάνουν comeback με άλλον αέρα - εικόνα 5

Το πρωτογνωρίσαμε στο Κολωνάκι, δεν πάει όμως πολύς καιρός που το φιλικό sushi spot βρήκε νέα έδρα στο Παγκράτι. Και εδώ οι διαστάσεις είναι μινιόν, με την μπάρα-πάγκος εργασίας στο επίκεντρο όπου μπορείς να κάτσεις τη στιγμή που μπροστά σου ετοιμάζεται μια ευρεία γκάμα από sashimi, nigiri και άλλα πολλά κλασικά και πιο μοντέρνα rolls. Οι επιλογές ανοίγονται και σε άλλες raw γεύσεις, σαν το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, αρκετές σαλάτες και λίγα ζεστά πιάτα όπως το κοτόπουλο teriyaki και τα noodles. Μπορείς επίσης να βολευτείς στους καναπέδες και όσο κρατάει ο καιρός στα τραπέζια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Yoko Sushi & Bento

Αρριανού 20, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.