Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας

Από ψηλά τα φώτα ζωγραφίζουν άλλη εικόνα της πόλης, το βλέμμα πετάει κι εκεί ο άνεμος φυσάει περισσότερο – γι’ αυτό ανεβαίνουμε στα πρωτοκλασάτα rooftops της πόλης!

Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας

Ναι, ο κόσμος είναι διαφορετικός από ψηλά, η θέα είναι πιο διευρυμένη και αποκαλύπτει ιδιότητες της πόλης που δεν αντιλαμβανόμαστε περπατώντας στην επιφάνεια της Γης. Αυτό βιώνει κάποιος, για παράδειγμα, στο «Zillers» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019), όπου πρώτο πλάνο είναι η μητρόπολη και από πάνω η Ακρόπολη. Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη μαγειρεύει μια κουζίνα που εκπέμπει αβίαστα τη νοστιμιά της παράδοσης με το μοντερνισμό. Τα κεφτεδάκια της είναι για χειροκρότημα, όπως και οι γίγαντες με αβγοτάραχο, άνηθο και λάιμ. Από τα νέα αστέρια οι baby πατάτες με καπνιστό χέλι, ρέβα, ξινή κρέμα και κρεμμυδάκι τουρσί και το αρνί με τραχανά από βουβαλίσιο γάλα, μελιτζάνα και τηγανητά γλυκάδια. Το μπαρ, σε επιμέλεια Γιάννη Σαμαρά, φτιάχνει δυνατά κοκτέιλ, τα οποία αξίζει να συνδυάσετε με το φαγητό.

Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας - εικόνα 1
«Thea Terrace»

Για να βρείτε το «Thea Terrace», πρέπει να ανεβείτε στον 7ο όροφο του «Central Hotel», εκεί όπου η Ακρόπολη και τα Αναφιώτικα προσγειώνονται στο πιάτο και ο ριζικά ανανεωμένος χώρος εκπέμπει μια κομψότητα με μίνιμαλ, boho chic αισθητική και ωραίο φωτισμό. Οι γεύσεις κοσμοπολίτικες, με μεσογειακά αρώματα κι ελληνικές αναφορές, σαν τις φακές σε φωλιά τορτίγιας με τριμμένη φέτα και βινεγκρέτ σύκου, το γκασπάτσο πεπονιού με κρέμα φέτας ή το παιχνιδιάρικο κοτόπουλο με γιαούρτι, γάλα καρύδας και κουσ­κουσάκι. Δίπλα τους πιο ελληνικές ιδέες, όπως το κριθαρότο με γαρίδες και γλυκό κρασί Σάμου. Τα ωραία κοκτέιλ υπογράφει ο mixologist Αλέξανδρος Γκικόπουλος.

Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας - εικόνα 2
«Première»

Το καλοκαίρι είναι η δυνατή εποχή του «Première», στην ταράτσα του «Intercontinental» (Χρυσός Σκούφος 2019), με άπλετη θέα στα αθηναϊκά τοπόσημα. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου, σε μεγάλη φόρμα, προτείνει καινούργιες δημιουργικές σπεσιαλιτέ όπως η παγωμένη σούπα κεφίρ με σολομό καπνισμένο in-house, άνηθο και μάνγκο, το καρπάτσιο λαβράκι με σάλτσα ponzu και «χιόνι» κίτρινης πιπεριάς, το μπαρμπούνι με βλίτα, ντομάτα κι έναν ευρηματικό ντολμά με αρακά και αστακό ή τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ με πραλίνα φουντουκιού και πράσινα λαχανικά. Καλοκαιρινή καινοτομία τα δημιουργικά tapas του σεφ στο πιο «χαλαρό» κομμάτι της βεράντας, ενισχυμένο φέτος με κοκτέιλ και events με guests γνωστούς DJs.

Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας - εικόνα 3

Στο «Olive Garden» στον «ελαιώνα» του «Titania», χαζεύοντας τον Παρθενώνα, θα γευτείτε τις καλοκαιρινές γεύσεις του Χρήστου Τζιλήρα. Οι μαρουλοσαρμάδες με σύγκλινο Μάνης, φρικασέ άγριων μανιταριών και πρόβειο γιαούρτι, οι αφράτοι λουκουμάδες καπνιστής μελιτζάνας με κατίκι Δομοκού και το κατσικάκι γάλακτος με ψητή πατάτα, ελιές Άμφισσας και γραβιέρα Άνδρου εκφράζουν τη βαθιά αγάπη του σεφ για την ελληνική κουζίνα και βασίζονται σταθερά στα προσεκτικά επιλεγμένα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα.

Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας - εικόνα 4
«Sense»

Στη βεράντα του «Sense», τώρα, στην κορυφή του ξενοδοχείου «AthensWas», θα χαρείτε έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό συναρπαστικής θέας –από την Πύλη Αδριανού μέχρι τον Παρθενώνα– και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος μεταφράζει, με σύγχρονες τεχνικές και πολύ συναίσθημα, ιδέες της ελληνικής παράδοσης και τις παρουσιάζει με τρόπο σοφιστικέ. Πιάτα όπως το ημίπαστο σκουμπρί με όσπρια σαν φασολάδα, το σιγοψημένο μπαρδουνιώτικο κοκοράκι με κρεμμυδάκια στιφάδου, κρέμα φέτας, καλαμπόκι και σάλτσα κόκορα με ντομάτα ή ο λαιμός από αρνάκι με τσακώνικη μελιτζάνα ιμάμ, καραμελωμένα κρεμμύδια και κροκέτα φέτας ­μιλάνε νέα ελληνικά, ενώ ταυτόχρονα φέρνουν στο νου γευστικές αναμνήσεις.

Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας - εικόνα 5
«GB Roof Garden»

Το «GB Roof Garden», πάλι, αποτελεί εμβληματικό σημείο θέασης του Παρθενώνα με την προνομιούχα θέση του στο Σύνταγμα. Ο Δημήτρης Μπούτσαλης και ο Αστέριος Κουστούδης δημιουργούν μια μεσογειακή κουζίνα βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο. Αγαπημένα θέματά της τα ωμά (τριλογία καρπάτσιο με λαβράκι, σολομό και τόνο, σορμπέ yuzu και λάδι μαστίχας) και τα χτένια (ψητά με πουρέ από φασόλια, κίτρινες ντομάτες, ταραμά και καπνιστή ρέγκα). Και για τη συνέχεια homemade ραβιόλια γεμιστά με αφρό φέτας, κρέμα πράσινης πιπεριάς και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με δυόσμο, μπαρμπούνι τυλιγμένο σε μελιτζάνα, με πουρέ λαχανικών, πατάτα με σαφράν και σάλτσα μπουγιαμπέσα, αλλά και αρνί στο φούρνο με κουσκούς, ξηρό ανθότυρο, πιπεριά Φλωρίνης, μελιτζάνα και μαύρο σκόρδο.

Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας - εικόνα 6
«Galaxy»

Τέλος, στο «Galaxy» του «Hilton» θα ρομαντζάρετε με την άπλετη θέα και θα δοκιμάσετε γεύσεις που τέρπουν. Ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου εκσυγχρονίζει την παράδοση με ένα προσεκτικό fusion, προτείνοντας λ.χ. σαρδέλες ψητές και ταραμοσαλάτα με αβοκάντο και καλαμπόκι ή Αθηναϊκή με σφυρίδα, πατάτες, καρότο, πορτοκάλι, εστραγκόν και πέρλες λεμονιού. Τα σούσι είναι επιτυχημένα, με το dragon roll να ξεχωρίζει, ενώ από τα κυρίως ωραία πιάτα είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με νιόκι λαχανικών και αγιολί καπνιστής πατάτας και το ριζότο με χτένια, πίκλα σελινόριζας και τρούφα.

Εξαιρετική θέα και γεύσεις στα rooftops της Αθήνας - εικόνα 7
«La Suite Lounge»

Η θέα από το La Suite Lounge (ξεν. St. George Lycabettus) είναι πανοραμίκ και βραβευμένη ως Best Rooftop View στην Ευρώπη από τα έγκυρα World Luxury Hotel Awards. Το περιβάλλον μοντέρνο, σοφιστικέ, κομψό, αφήνει το μάτι να ταξιδέψει στο πανόραμα του αθηναϊκού ορίζοντα με την Ακρόπολη στο επίκεντρο. Ο executive chef Βασίλης Μήλιος παρουσιάζει ένα μενού που προβάλλει την πιο αρωματική πλευρά της ελληνικής κουζίνας (μπουτάκι από βιολογικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα, Ανδριώτικο τυρί, κρέμα γλυκοπατάτας & σάλτσα μαυροδάφνη) με αναφορές ευρύτερα στη Μεσόγειο(καρπάτσιο από φιλέτο με μπαχαρικά & φλοίδες γραβιέρας). Το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι υπέροχο, με θέα που φτάνει στα νησιά του Σαρωνικού, πίνοντας κοκτέιλ, απεριτίφ με ευφάνταστα fingerfood.


Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Galaxy

Σταδίου 10 (εντός στοάς)
  • Clubs & Bars

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.