Για ψάρι στο Μικρολίμανο

Λίγο προτού ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα ανάπλασης, κατηφορίζουμε σε ένα από τα πλέον χαρισματικά θαλασσινά σημεία της πρωτεύουσας και απολαμβάνουμε –τι άλλο;– φρέσκο ψάρι από τους μαέστρους του είδους.

Για ψάρι στο Μικρολίμανο

«Παπαϊωάννου»

Οι... θαλασσολάγνοι αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο κομψό εστιατόριο του Γιώργου Παπαϊωάννου, που διακρίνεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα». Δεξιοτέχνης και πρωταθλητής στην αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης, είναι οπαδός της μινιμαλιστικής μαγειρικής, οπότε κάντε focus στα εξαιρετικά ωμά του και συνεχίστε με ψάρι μαεστρικά ψημένο.

«Varoulko Seaside»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 1

Το θαλασσινό στρατηγείο του Λευτέρη Λαζάρου με τους αλλεπάλληλους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ατενίζει τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά από απόσταση αναπνοής. Η κουζίνα, με τη σφραγίδα του εμβληματικού σεφ και την πολύτιμη συνδρομή του Γιάννη Παρίκου, ανοίγεται σε κομψές θαλασσινές δημιουργίες, ενώ τα εξαιρετικά επιδόρπια του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη γράφουν δυνατό φινάλε.

«Δουράμπεης»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 2

Από τις διασημότερες ψαροταβέρνες της Αττικής, γράφει εδώ και πολλές δεκαετίες τη δική της ιστορία σε μια βεράντα στη στροφή προς Μικρολίμανο. Με θέα στο μικρό κανάλι-αραξοβόλι, από το τραπέζι παρελαύνουν κλασικές ιωδιούχες σπεσιαλιτέ, όπως η καραβιδόψυχα και η ψαρόσουπα της αρχής, αλλά και πιο μοντέρνες, ενώ η ψαριέρα επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις.

«Ζέφυρος»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 3

Από το 1931 καλωσορίζει τους πιστούς της θάλασσας, αποτελώντας μάλλον το μακροβιότερο στέκι της μικρής θαλασσινής πολιτείας. Μαριδάκι, σαρδέλες και γαύρος για όσους αγαπούν τα μικρόψαρα, γλυκοφάγωτο μυδοπίλαφο και θαλασσινές μακαρονάδες, χωρίς να λείπουν συναγρίδες, φαγκριά, σφυρίδες, στήρες και ροφοί, αν προτιμάτε το χοντρό ψάρι.


Περισσότερες πληροφορίες

Δουράμπεης

Ακτή Δηλαβέρη 29, Καστέλλα
  • Εστιατόρια

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.