Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης.

Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά («By the glass») ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης. Η δράση στον κομψό και άνετο χώρο ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και προτάσεις για brunch και συνεχίζεται με γεύσεις που εστιάζουν στα βόρεια της Μπότας με τη σφραγίδα του έμπειρου σεφ Κώστα Τσίγκα.

Στα ορεκτικά τον τόνο δίνουν για παράδειγμα τα μύδια με πικάντικο λουκάνικο από τη Σικελία, φασόλια και φρυγανισμένο ψωμί ή ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τυρί taleggio, παλαιωμένο ξίδι και ψητό κρεμμύδι, ενώ η συνέχεια γράφεται με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ζυμαρικά και ριζότι σαν τα νιόκι παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και pesto από κέιλ και αμύγδαλα αλλά και κρέας ή ψάρι.

Και το όνομα αυτού «Cardinale» - εικόνα 1

Οι πίτσες που έρχονται από τον ξυλόφουρνο χωρίζονται όπως συνηθίζει ο σεφ σε λευκές και κόκκινες, ενώ το mozzarella bar ανεβάζει τα ιταλιάνικα βολτ σε συνδυασμό με τις περίπου 80 ετικέτες κυρίως από τον ιταλικό αμπελώνα που αναπαύονται στη γυάλινη walk in κάβα.

Περισσότερες πληροφορίες

Cardinale

Μητροπόλεως 38, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.