«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Εκεί ψηλά στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» αισθάνεσαι ότι φεύγεις νόστιμο ταξίδι μακριά από την Αθήνα.

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Με είχε προϊδεάσει ήδη από τον χειμώνα ο Παναγιώτης Σούλης για την ωραία φάση που ετοίμαζε στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» στου Ψυρρή, και η αλήθεια είναι ότι εκεί ψηλά αισθάνεσαι να φεύγεις μακριά από την Αθήνα. Καταρχήν δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις. Τον Μπάστερ Κίτον και τους υπόλοιπους ήρωες του βωβού κινηματογράφου στις ταινίες που προβάλλονται στην πλάτη της απέναντι πολυκατοικίας; Το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης που μπαίνει αποφασιστικά στο πλάνο; Το original μωσαϊκό στο πάτωμα του παλιού βιοτεχνικού κτιρίου που αποτελεί πυρήνα του ξενοδοχείου; Ή το ωραίο σκηνικό που έπλασε ο νεαρός ιδιοκτήτης του, που είναι επίσης ηθοποιός αλλά και πολιτικός μηχανικός;

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 1
«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 2

Τριγύρω μας κατεβαίνουν γυμνοί γλόμποι φωτίζοντας σωστά τα τραπέζια, οι μουσικές είναι ευγενικές, και το φυσικό πράσινο τυλίγει από παντού την ταράτσα, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά δύο. Αν θέλεις να φας κανονικά κάθεσαι στη μπροστινή μεριά που εποπτεύει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, αν απλώς να τσιμπολογήσεις παρέα με τα ωραία κοκτείλ του Γιώργου Ελευθεριάδη επιλέγεις το έτερον της ήμισυ με τα ψηλά τραπέζια και τα αναπαυτικά καθίσματα.

Με αυτήν τη λογική είναι δομημένο και το μενού που υπογράφει ο Βαγγέλης Ρώτας και εκτελεί με επάρκεια ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Μαύρη (με φυτικό άνθρακα) φοκάτσια γεμισμένη με ντοματίνια, ελιές, τσαλαφούτι και μαριναρισμένο σύκο, φαντεζί γλειφιτζούρια κοτόπουλου με τρυφερό κρέας, κάρυ και σπιτική BBQ σος, τραγανές γαρίδες άψογα τηγανισμένες σε κρούστα από πάνκο, σεβίτσε από λαβράκι, ελαφρύ και με ωραία αίσθηση του ψαριού σε συνδυασμό με μάνγκο και ροζ πιπέρι.

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 3

Περνώντας στα κυρίως, απολαύσαμε τη ζουμερή σιγομαγειρεμένη πανσέτα με τον πολύ νόστιμο πουρέ πατάτας (αν και το wasabi που υποσχόταν ο κατάλογος δεν ακούστηκε όσο έπρεπε), ενώ το ριζότο ήρθε καλοχυλωμένο, με αχλάδι, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα και μια αέρινη φέτα προσούτο να προσφέρει επιπλέον υφή. Κλείσαμε με απαλή και αρωματική σούπα φράουλας και μια πολύ ενδιαφέρουσα τάρτα λεμονιού με καλή χειροποίητη μαρέγκα.

Περισσότερες πληροφορίες

The Artist

(ξεν. «The Artist Athens»), Μελανθίου 4, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".