3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια

Συνδυάζουν τη φρέσκια θαλασσινή γεύση και τη δροσιά του Χαλανδρίου, της Πεντέλης και της Νέας Ερυθραίας.

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια

Συνδυάζουν τη φρέσκια θαλασσινή γεύση και τη δροσιά του Χαλανδρίου, της Πεντέλης και της Νέας Ερυθραίας.

«Νησιώτισσα»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 1

Από τις υπερυψωμένες βεράντες της σχεδόν ακουμπάς τις πράσινες πλαγιές της Πεντέλης, η κουζίνα ωστόσο σε ταξιδεύει κάπου πλάι στη θάλασσα. Όλων των ειδών τα όστρακα, φρέσκο ψάρι από τη Φολέγανδρο και την Αστυπάλαια, πολλοί μεζέδες και ακόμα περισσότερα τσίπουρα και αποστάγματα.

«Αθερίνα»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 2

Ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας με τον έμπειρο Γιάννη Χρυσοχοΐδη στο τιμόνι της κουζίνας, ο οποίος ρίχνει στο τραπέζι από ελληνοπρεπές καρπάτσιο λαβράκι με ελαιόλαδο και φίνο καπνιστό χέλι με μελιτζάνα μέχρι εντυπωσιακό κοκορέτσι από καλαμάρι με γαρίδα και χταπόδι.

«Fishαλίδες»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 3

Ο αεράτος χώρος θυμίζει αυλή σε κάποια νησιώτικη γειτονιά, μόνο που βρίσκεσαι κάτω από τον ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό του Χαλανδρίου. Το φρέσκο ψάρι έρχεται από το δικό τους ιχθυοπωλείο, ενώ ο σεφ Μιχάλης Τζόβας παίζει θαλασσινή μπάλα με πρωτότυπα καρπάτσιο και ταρτάρ και άλλες ευφάνταστες σπεσιαλιτέ.


Περισσότερες πληροφορίες

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.