Για ακόμη ένα καλοκαίρι η βεράντα του εστιατορίου «Sense» προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό συναρπαστικής θέας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στην κορυφή του ξενοδοχείου «AthensWas». Εδώ, στα ψηλά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αισθάνεσαι πως σχεδόν ακουμπάς στον ιερό βράχο και ταυτόχρονα σαλπάρεις για ένα υπέροχο ταξίδι προς κάθε πλευρά της Ελλάδας, με καπετάνιο τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.
Βιώματα και γευστικές μνήμες του σεφ και της ομάδας του, εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς και παραδοσιακές συνταγές, σχεδόν ξεχασμένες από πολλούς, αποτυπώνονται σε ένα ξεχωριστό μενού, που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και ανανεώνεται σταδιακά. Ήδη με το γευστικό καλωσόρισμα –τα amuse bouche σερβίρονται πάνω σε έναν ξύλινο δίσκο με το χάρτη της Ελλάδας, φανερώνοντας έτσι την περιοχή από την οποία προέρχονται– ο σεφ σε μυεί στη γευστική του φιλοσοφία και σε προϊδεάζει για πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, ξυπνούν αναμνήσεις και συγκινούν.
Αναφέρουμε ενδεικτικά το μπαρδουνιώτικο κοκοράκι και το ψάρι αλά σπετσιώτα ανάμεσα στις γεύσεις της παράδοσης που αποδίδονται με πολύ συναίσθημα στη σύγχρονη γαστρονομική διάλεκτο. Θα τα απολαύσετε μαζί με το εξαιρετικό προζυμένιο ψωμί και το φρέσκο βούτυρο, που αμφότερα παρασκευάζονται από τους ίδιους κι έχουν αγαπηθεί πολύ.