Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant»

Για ακόμη ένα καλοκαίρι η βεράντα του εστιατορίου «Sense» προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό συναρπαστικής θέας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στην κορυφή του ξενοδοχείου «AthensWas».

Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant»

Για ακόμη ένα καλοκαίρι η βεράντα του εστιατορίου «Sense» προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό συναρπαστικής θέας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στην κορυφή του ξενοδοχείου «AthensWas». Εδώ, στα ψηλά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αισθάνεσαι πως σχεδόν ακουμπάς στον ιερό βράχο και ταυτόχρονα σαλπάρεις για ένα υπέροχο ταξίδι προς κάθε πλευρά της Ελλάδας, με καπετάνιο τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

Βιώματα και γευστικές μνήμες του σεφ και της ομάδας του, εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς και παραδοσιακές συνταγές, σχεδόν ξεχασμένες από πολλούς, αποτυπώνονται σε ένα ξεχωριστό μενού, που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και ανανεώνεται σταδιακά. Ήδη με το γευστικό καλωσόρισμα –τα amuse bouche σερβίρονται πάνω σε έναν ξύλινο δίσκο με το χάρτη της Ελλάδας, φανερώνοντας έτσι την περιοχή από την οποία προέρχονται– ο σεφ σε μυεί στη γευστική του φιλοσοφία και σε προϊδεάζει για πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, ξυπνούν αναμνήσεις και συγκινούν.

Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant» - εικόνα 1

Αναφέρουμε ενδεικτικά το μπαρδουνιώτικο κοκοράκι και το ψάρι αλά σπετσιώτα ανάμεσα στις γεύσεις της παράδοσης που αποδίδονται με πολύ συναίσθημα στη σύγχρονη γαστρονομική διάλεκτο. Θα τα απολαύσετε μαζί με το εξαιρετικό προζυμένιο ψωμί και το φρέσκο βούτυρο, που αμφότερα παρασκευάζονται από τους ίδιους κι έχουν αγαπηθεί πολύ.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.