«Αθερίνα»: Ανανέωση στον αφρό!

Φουλ ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το πολύ δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας.

«Αθερίνα»: Ανανέωση στον αφρό!

Φουλ ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το πολύ δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας. Εν αρχή ην ο χώρος, που παραμένει ευάερος και χαλαρός, αποπνέοντας όμως πιο έντονα αυτήν την κυκλαδίτικη αίσθηση που αγαπήσαμε εξαρχής. Δυνατό σημείο είναι φυσικά η αυλή, που μας κλείνει εισιτήριο μακριά από το καυτό καμίνι του κέντρου για να απολαύσουμε τις θαλασσινές γεύσεις του Γιάννη Χρυσοχοΐδη. Συνεχίζοντας στο γνώριμο ύφος της ποιοτικής και προσιτής ψαροφαγίας που καθιέρωσε την «Αθερίνα», ο νέος σεφ του εστιατορίου δίνει το προσωπικό του στίγμα με ολόφρεσκες δημιουργίες, που παντρεύουν την παράδοση με τη μοντέρνα κουζίνα.

Οι τόσο δημοφιλείς raw γεύσεις βρίσκουν, για παράδειγμα, τη θέση τους στον ολοκαίνουργιο κατάλογο με εξαιρετικές προτάσεις, όπως η ψίχα από μπλε καβούρι Αιγαίου ή ο τόνος poke tartar, ενώ δεν λείπουν τα θαυμάσια ορεκτικά και οι ανανεωμένες σαλάτες. Η διάσημη μους ταραμοσαλάτας της «Αθερίνας» σερβίρεται με αβγά βασιλικής ρέγγας, το φίνο καπνιστό χέλι βρίσκει ιδανική συνοδεία σε μια κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και η αλμύρα κάνει πρωτότυπη συντροφιά με τη σάλτσα αντζούγιας.

«Αθερίνα»: Ανανέωση στον αφρό! - εικόνα 1

Δίπλα τους μπαίνουν ολόφρεσκα παραγαδίσια ψάρια για τα οποία φημίζεται η «Αθερίνα» και φυσικά όλα τα κλασικά θαλασσινά καλούδια, όπως οι φιλεταρισμένες σαρδέλες, το γαριδάκι τράτας και οι τηγανητές καραβιδοουρές. Υπέροχα γλυκά, πλήρης λίστα με αποστάγματα και κρασιά και τιμές, όπως πάντα, φιλικές για να επαναλάβουμε σύντομα την έξοδό μας στα βόρεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.