Φουλ ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το πολύ δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας. Εν αρχή ην ο χώρος, που παραμένει ευάερος και χαλαρός, αποπνέοντας όμως πιο έντονα αυτήν την κυκλαδίτικη αίσθηση που αγαπήσαμε εξαρχής. Δυνατό σημείο είναι φυσικά η αυλή, που μας κλείνει εισιτήριο μακριά από το καυτό καμίνι του κέντρου για να απολαύσουμε τις θαλασσινές γεύσεις του Γιάννη Χρυσοχοΐδη. Συνεχίζοντας στο γνώριμο ύφος της ποιοτικής και προσιτής ψαροφαγίας που καθιέρωσε την «Αθερίνα», ο νέος σεφ του εστιατορίου δίνει το προσωπικό του στίγμα με ολόφρεσκες δημιουργίες, που παντρεύουν την παράδοση με τη μοντέρνα κουζίνα.
Οι τόσο δημοφιλείς raw γεύσεις βρίσκουν, για παράδειγμα, τη θέση τους στον ολοκαίνουργιο κατάλογο με εξαιρετικές προτάσεις, όπως η ψίχα από μπλε καβούρι Αιγαίου ή ο τόνος poke tartar, ενώ δεν λείπουν τα θαυμάσια ορεκτικά και οι ανανεωμένες σαλάτες. Η διάσημη μους ταραμοσαλάτας της «Αθερίνας» σερβίρεται με αβγά βασιλικής ρέγγας, το φίνο καπνιστό χέλι βρίσκει ιδανική συνοδεία σε μια κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και η αλμύρα κάνει πρωτότυπη συντροφιά με τη σάλτσα αντζούγιας.
Δίπλα τους μπαίνουν ολόφρεσκα παραγαδίσια ψάρια για τα οποία φημίζεται η «Αθερίνα» και φυσικά όλα τα κλασικά θαλασσινά καλούδια, όπως οι φιλεταρισμένες σαρδέλες, το γαριδάκι τράτας και οι τηγανητές καραβιδοουρές. Υπέροχα γλυκά, πλήρης λίστα με αποστάγματα και κρασιά και τιμές, όπως πάντα, φιλικές για να επαναλάβουμε σύντομα την έξοδό μας στα βόρεια.