«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου ανανεώνει συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου της Αθήνας, πολλά χρόνια προτού η γειτονιά μεταμορφωθεί σε «food village», ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» του Συντάγματος έχει τα τελευταία χρόνια εμπλουτίσει το πολύχρωμο crowd της μοντέρνας σάλας του με επισκέπτες από τα πολυάριθμα ξενοδοχεία στα πέριξ της Μητροπόλεως, ενώ παραμένει στην αιχμή των ελληνικών παρεΐστικων προτάσεων της περιοχής, ανανεώνοντας συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

Επιλογές ημέρας με φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου, ένα bon marche μενού δύο ατόμων κι επτά πιάτων σε μια Dégustation εμπειρία γνωριμίας με τον νέο σεφ Έκτορα Τσέτα αλλά και μια μεγάλη γκάμα από σταθερές αξίες, όπως το κλασικό Σαντορινιό, όπου χοιρινά φιλετάκια σβήνονται με λευκό κρασί για να ξαπλώσουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, συνθέτουν την καλοκαιρινή γευστική πρόταση του αγαπημένου νεο-μπακάλικου.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Όσο για επιδόρπιο, η τάρτα με κρέμα βανίλιας, αρωματισμένη με μαστίχα και τριαντάφυλλο, ηγείται των νέων αφίξεων στις ανάλαφρες προτάσεις, που θα γεμίσουν την αυλή της Μητροπόλεως με άρωμα και γεύση θερινών νυκτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.