Premium τροπικό ραντεβού στο «Nikkei Jardin»

Η θερινή κατοικία του πολύ δημοφιλούς bar restaurant στην Πλατεία Δεξαμενής είναι πανέμορφη και μας προσκαλεί σε ιαπωνο-περουβιανά γευστικά μονοπάτια.

Premium τροπικό ραντεβού στο «Nikkei Jardin»

Το «Nikkei» σηματοδότησε την είσοδο της ιαπωνο-περουβιανής γαστρονομίας στην πόλη ήδη από το μικρό μαγαζί της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι. Ήταν βέβαια η μεταφορά του σε νέο και μεγαλύτερο χώρο εντός του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» που του επέτρεψε να ξεδιπλώσει πλήρως τη δυναμική του, κάτι που αποτυπώθηκε και στα φετινά Αθηνόραμα Bar Awards με το βραβείο του καλύτερου bar-restaurant της Ελλάδας. Όσο για το καλοκαίρι του, προβλέπεται εξίσου δυναμικό. Η θερινή κατοικία του στην Πλατεία Δεξαμενής, στον καταπράσινο κήπο κάτω από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου, έχει κιόλας ανοίξει και είναι πανέμορφη.

Tropical διακοσμητικά στοιχεία, χρυσοί ελέφαντες, ένας ουρανός από πολύχρωμα νήματα, πολλά και διαφορετικά φωτιστικά σε έθνικ μοτίβα δημιουργούν έναν premium εξωτικό μικρόκοσμο που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πόλη, και δη στην καρδιά της. Οι μουσικές είναι έθνικ, διανθισμένες με μυστικιστικά beats, ο κόσμος καλοντυμένος και χαλαρός, η ambience εξαιρετική· εδώ είναι το μέρος που θες να σε δουν και να τους δεις. Είτε επιλέξεις τον πιο επίσημο χώρο του εστιατορίου είτε το χαλαρό fun στο χώρο του lounge bar με τη signature μπάρα-ανθοστόλιστο κλουβί, θα χαρείς τις ολοκαίνουργιες νέες γεύσεις του Σπύρου Μαυροειδή, που παντρεύονται με τα εξαιρετικά κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου, δημιουργώντας συναρπαστικά pairings μέσα από την αλληλοσυμπλήρωση ή την αντίθεση.

Premium τροπικό ραντεβού στο «Nikkei Jardin» - εικόνα 1

Έτσι το signature σεβίτσε του «Nikkei» με μυλοκόπι και γαρίδες μαριναρισμένα σε leche de tigre, καλαμαράκι, κουμκουάτ και πολύ τραγανό καλαμπόκι cancha κάνει ωραία παρέα με ένα pisco classic sour, ενώ το tiradito σολομού συναντιέται θεαματικά με το Zingada που παντρεύει το pisco με το τζιν, το κεφίρ, το παν­τζάρι και τα κρουτόν από λέμονγκρας. Στα κυρίως το χιλιανό λαβράκι, άψογα ψημένο με κορεάτικο λάχανο kimchi και κλωστές από καυτερό τσίλι, ή το τρυφερό στήθος πάπιας με τόφου και σουσάμι συνεχίζουν την περιδιάβαση σε γοητευτικά εξωτικά μονοπάτια –ιδανικά με ένα πολύπλοκο Renacimiento de Ojos de Bruja στο χέρι–, ενώ τα επιδόρπια συμπληρώνουν αρμονικά μια premium βραδιά με τη σφραγίδα του «Nikkei».

Περισσότερες πληροφορίες

Nikkei Gueva

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.