Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα»

Πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, ζουμερές τηγανιές, σαλάτες και αρωματικές πίτες με εγγύηση χρόνων στην πλατεία Αυδή.

Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα»

Έτοιμη να υποδεχτεί τις ζέστες του καλοκαιριού, η δροσερή αυλή του «Αυγού του Κόκορα» θα γεμίσει για άλλη μία χρονιά την Πλατεία Αυδή με μυρωδιές και γεύσεις ποτισμένες με ελληνική παράδοση. Σε ένα στέκι συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική κοινότητα, που μοιράζει χαμόγελα στα νοσταλγικά φωτογραφικά κολάζ των δια­δρόμων, αλλά κι εδραιωμένο pit stop για τη θεατρική πιάτσα που ξεδιπλώνεται πέριξ του Μεταξουργείου, αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί, μυρωδάτα απάκια και άλλα καλούδια από τη λίστα των ορεκτικών πλασάρονται στη σέντρα, ενώ οι δροσερές σαλάτες προκαλούν για ομαδικό παιχνίδι, σε τραπέζια στρωμένα με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ιδανική για τις πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών που καψαλίζει με αγάπη η σχάρα ή τις ζουμερές τηγανιές που σκορπούν τις μυρωδιές τους από την κουζίνα.

Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα» - εικόνα 1

Για τους δε μοναχοφαγάδες της παρέας, το πιάτο-υπογραφή που φέρει το όνομα του μαγαζιού συναγωνίζεται τη φαμόζα κοκορόσουπα για τα πρωτεία των bestsellers ενός εστιατορίου που, ακόμη και στη νέα του έδρα στην Πλατεία Αυδή, κουβαλά ιστορία η οποία σας περιμένει να την ξαναθυμηθείτε ή να την ανακαλύψετε εκ νέου.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.