Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Αλλαγή γευστικής πλεύσης για το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», το οποίο επαναφέρει στο προσκήνιο κλασικές γεύσεις της αστικής κουζίνας με μοντέρνα ματιά.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Η αστική κουζίνα είναι τάση που κερδίζει σεφ και τραπέζια, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια. Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε πιάτα όπως η Αθηναϊκή ή οι γαρίδες κοκτέιλ να φιγουράρουν στα μενού των εστιατορίων είτε στην κλασική τους εκδοχή είτε ιδωμένα μέσα από σύγχρονο μαγειρικό φίλτρο.

Το «Zinglee», το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», που ξεκίνησε φέτος την καριέρα του στο Κολωνάκι, ανέλαβε να εκφράσει την τάση στην καρδιά της πόλης. Αν και ο αρχικός γευστικός προσανατολισμός ήταν διαφορετικός, εδώ και πολύ λίγο καιρό ο executive chef (και συνιδιοκτήτης του ομίλου μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη) Χρήστος Αθανασιάδης και ο chef de cuisine του εστιατορίου –παλιός μας γνώριμος από το «Ιώδιο» του Παλαιού Φαλήρου– Μάρκος Πατεράκης έχουν στρέψει το τιμόνι αποφασιστικά προς τα πιάτα-κλειδιά της αστικής κουζίνας.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Έχει σημειολογικό και όχι μόνο ενδιαφέρον να ανοίγεις έναν κατάλογο εν έτει 2019 και να βλέπεις, λ.χ., από φασόλια πιαζ μέχρι μπιτόκ αλά ρους, κότα μιλανέζ και κοτόπουλο παγιάρ. Βέβαια, παρότι η εκφώνηση των πιάτων σε γυρίζει νοσταλγικά σε παλιότερες εποχές, στην πορεία διαπιστώνεις πως οι μοντέρνες πινελιές δεν λείπουν. Έτσι, η Αθηναϊκή δομείται, για παράδειγμα, με πρωταγωνιστή ένα εξαίσια ποσαρισμένο λαβράκι συνοδεία ωραίας μαγιονέζας με σαφράν, ενώ οι γαρίδες κοκτέιλ τυλίγονται σε παχιά κρούστα από πάνκο για να τις βουτήξεις στη συνέχεια σε μια σος από μαγιονέζα και ταμπάσκο με καυτερή επίγευση διαρκείας.

Στα κυρίως, ο μουσακάς αποδομείται σε ένα «δεματάκι» μελιτζάνας που κρύβει μέσα του νόστιμο μοσχαράκι ραγού έχοντας από πάνω ελαφριά μπεσαμέλ και τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και το παστίτσιο σε ένα ναπολεόν από στριφογυριστό χοντρό μακαρόνι, που δυστυχώς ξέφυγε στο βράσιμο, μοσχάρι Black Angus, καψαλισμένη μπεσαμέλ και γραβιέρα Κρήτης. Μας άρεσαν ιδιαίτερα η καρμπονάρα με κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη, φλέικ παρμεζάνας και πιπεράτες νότες από παστό Πελοποννήσου, καθώς και το μπιτόκ με τρυφερό μπιφτέκι από βιολογικό μοσχάρι και Wagyu beef, αβγό μάτι και πατάτες country style. Κλείσαμε –πώς αλλιώς;– με κρεμ καραμελέ, ελαφριά και στεφανωμένη με μια ροζέτα καμένης μαρέγκας.

Περισσότερες πληροφορίες

Zinglee

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.