Η θέα από τα ψηλά του Καρέα συναρπαστική και η ψαριά σταθερά πρώτης ποιότητας στο κομψό εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου με εκλεκτά ψάρια πρώτης κατηγορίας που έρχονται από τους καλύτερους ψαρότοπους της Ελλάδας.
Η κουζίνα ποντάρει σταθερά στο πάντρεμα της παράδοσης με το νεωτερισμό και η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» (15ο στα φετινά World’s 50 Best Restaurants) μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα: σουπιά γεμιστή με αρωματικό ριζότο ψημένη στη σχάρα με σάλτσα βούτυρο-miso, σαλάτα καβούρι με ψίχα από ελληνικό μπλε καβούρι, πάστα από κάσιους και γλυκό τσίλι, ψάρι ολόκληρο ή φιλέτο μαγειρεμενο με πράσο, αλμύρα και σάλτσα λεμονιού, χειροποίητες παπαρδέλες με καραβίδες, σάλτσα από το ζωμό τους, βασιλικό και χώμα ελιάς.
Αν δεν αγαπάτε τόσο το ψάρι, θα βρείτε ένα ριζότο με αγκινάρες Τήνου, σύκο και μανούρα Σίφνου αλλά και μαντί γεμισμένο με κουνέλι από τη Σχοινούσα, μπέικον Ευρυτανίας και τραγανό σινάπι.
Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις
Η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα.