Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις

Η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα.

Ένα «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» με νέες γεύσεις

Η θέα από τα ψηλά του Καρέα συναρπαστική και η ψαριά σταθερά πρώτης ποιότητας στο κομψό εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου με εκλεκτά ψάρια πρώτης κατηγορίας που έρχονται από τους καλύτερους ψαρότοπους της Ελλάδας.

Η κουζίνα ποντάρει σταθερά στο πάντρεμα της παράδοσης με το νεωτερισμό και η θητεία της σεφ Φιλίτσας Καραμανλή στο παρισινό «Septime» (15ο στα φετινά World’s 50 Best Restaurants) μεταφράζεται σε ολοκαίνουργιες σπεσιαλιτέ που μόλις έκαναν πρεμιέρα: σουπιά γεμιστή με αρωματικό ριζότο ψημένη στη σχάρα με σάλτσα βούτυρο-miso, σαλάτα καβούρι με ψίχα από ελληνικό μπλε καβούρι, πάστα από κάσιους και γλυκό τσίλι, ψάρι ολόκληρο ή φιλέτο μαγειρεμενο με πράσο, αλμύρα και σάλτσα λεμονιού, χειροποίητες παπαρδέλες με καραβίδες, σάλτσα από το ζωμό τους, βασιλικό και χώμα ελιάς.

Αν δεν αγαπάτε τόσο το ψάρι, θα βρείτε ένα ριζότο με αγκινάρες Τήνου, σύκο και μανούρα Σίφνου αλλά και μαντί γεμισμένο με κουνέλι από τη Σχοινούσα, μπέικον Ευρυτανίας και τραγανό σινάπι.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.