«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αθηναϊκής ριβιέρας, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει τη δική του εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας.

«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αθηναϊκής ριβιέρας, πάνω στη θάλασσα της Βουλιαγμένης, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει εδώ και τρία χρόνια τη δική του εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας με το ψάρι σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή.

Ένθερμος οπαδός της φιλοσοφίας «from head to tail», προσφέρει μια πραγματική ανατομία του ψαριού στο πιάτο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γευτούμε το ψάρι της επιλογής μας μαγειρεμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, σε τρία, έξι ή δώδεκα στάδια: για παράδειγμα, κάποια μέρη ταρτάρ ή σούπα, το κεφάλι με κριθαράκι, τα φιλέτα ψημένα στη ρομπάτα ή μαγειρεμένα φρικασέ κ.ο.κ.

«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail - εικόνα 1

Ασυνήθιστη και τολμηρή για τα αθηναϊκά δεδομένα η πρόταση, πλαισιώνεται στη βραδινή κάρτα του μαγαζιού από σαλάτες και ζεστά ορεκτικά καθώς και κάποιες signature δημιουργίες του σεφ, όπως η σκορπίνα λινγκουίνι, η τσιπούρα crispy skin και οι ταλιατέλες cacio e pepe di mare, ενώ τα επιδόρπια υπογράφει φέτος ο εξαιρετικός pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης.

Άλλη φετινή νουβοτέ η δημιουργία ενός oyster bar με αναπαυτικά κρεβάτια από μπαμπού για την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όπου εκλεκτά στρείδια και θαλασσινά προσφέρονται σε αρμονία με διαφορετικές σαμπάνιες που επιλέγει ο Γιάννης Καρακάσης (MW), ένας από τους 383 wine masters παγκοσμίως. Τα μεσημέρια η φάση είναι χαλαρή, οι γεύσεις πιο comfort, τα ιστιοπλοϊκά ρίχνουν άγκυρα μπροστά σου κι εσύ νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Περισσότερες πληροφορίες

BlueFish

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.