Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι. Προνοούμε, φυσικά, για κράτηση στα τραπέζια που βγάζει στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος διότι γίνονται ανάρπαστα και, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, αφηνόμαστε στα χέρια του ταλαντούχου σεφ Stefano Rossi, ο οποίος μας μυεί σταθερά στον συναρπαστικό κόσμο της αυθεντικής cucina Italiana.
Μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες με την απολύτως αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη, όπως η ολοκαίνουργια και ήδη αγαπημένη μας με σαλάμι Finochiona και κατσικίσιο τυρί Caprino, καλοκαιρινές και ανάλαφρες προτάσεις σε ωμά, όπως το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, λάιμ, αβοκάντο και μαγιονέζα με τσίλι, και ασφαλώς ζυμαρικά, αποκλειστικά φρέσκα, που μαγειρεύονται σε συνταγές κλασικές και πιο μοντέρνες, όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο, φρέσκο αχινό και σάλτσα prosecco.
Ο σεφ προικίζει επίσης μια σειρά πιάτων με την πλούσια γεύση και τα αρώματα της μαύρης καλοκαιρινής τρούφας, ενώ κάνει και πολλές προτάσεις ημέρας με ό,τι φρέσκο κι ενδιαφέρον βρει στην αγορά – τιμήστε τις φρέσκες βόνγκολες με λινγκουίνι και θα μας θυμηθείτε. Πολλές και καλές ετικέτες από ολόκληρο τον ιταλικό αμπελώνα και δροσιστικό γλυκό φινάλε με σούπα από κόκκινα φρούτα και παγωτό ζαμπαγιόνε.