«Τarte Tatin»: Καλοκαίρι στο μικρό Παρίσι

Φρέσκο, φιλικό, φωτεινό και ιδιαίτερα instagrammable, το «Tarte Tatin» εκφράζει την αγάπη του για τη γαλλική κουλτούρα σε κάθε πτυχή της εμπειρίας που προσφέρει στους επισκέπτες του.

«Τarte Tatin»: Καλοκαίρι στο μικρό Παρίσι

Από τη διάσημη γλυκιά γαλλική τάρτα παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day neo-bistro της Νέας Φιλαδέλφειας, που ανοίγει απευθείας link με όμορφες παρισινές γειτονιές. Φρέσκο, φιλικό, φωτεινό και ιδιαίτερα instagrammable, το «Tarte Tatin» εκφράζει την αγάπη του για τη γαλλική κουλτούρα σε κάθε πτυχή της εμπειρίας που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Ο κομψός εσωτερικός χώρος αποπνέει ιδιαίτερη φινέτσα και βρίσκει, τώρα το καλοκαίρι, τη φυσική του συνέχεια στην ατμοσφαιρική αυλή με τα φερφορζέ έπιπλα, που μας ταξιδεύει μακριά από τη ζεστή πόλη. Kάθε πρωί απολαμβάνουμε εκλεκτούς μονοποικιλιακούς καφέδες στα ηλιόλουστα τραπέζια του μαγαζιού, ενώ στη συνέχεια αξίζει να εξερευνήσουμε το πραγματικό «τρικολόρ» γευστικό πανόραμα που δημιουργούν οι ταλαντούχοι σεφ Νικόλας Νικολακόπουλος και Ζήσης Γκούντας, με ξεχωριστές προτάσεις που βασίζονται στην εποχικότητα των πρώτων υλών, είναι 100% χειροποίητες και ημέρας.

«Τarte Tatin»: Καλοκαίρι στο μικρό Παρίσι - εικόνα 1

Υπέροχα croque madame σε χειροποίητο κρουασάν για πρωινό, μοναδικά γλυκά για τη συνέχεια (από μιλφέιγ και προφιτερόλ μέχρι tarte tatin, paris brest και crme brle) αλλά και φίνα πιάτα – ό,τι πρέπει για ένα εκλεπτυσμένο αλλά προσιτό γεύμα με γαλλικό πρόσημο. Θα ποντάρουμε ιδιαίτερα στην tarte flambe, την αλσατική εκδοχή της pizza, που προσφέρεται σε τρεις απολύτως δελεαστικές εκδοχές, και θα αφεθούμε στα χέρια των έμπειρων σομελιέ για την κατάλληλη οινική συνοδεία. Λίγο βέβαια η απολύτως χαλαρωτική ατμόσφαιρα, λίγο οι cool jazz κι ευρωπαϊκές μουσικές που τυλίγουν διακριτικά το χώρο, δεν αποκλείεται να ξεχαστούμε εδώ μέχρις αργά με ένα signature cocktail στο χέρι, όπως το ευρηματικό Tarte Tartin με βότκα, μασκαρπόνε, butterscotch και μήλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.