To restart πατά το «Επτά 7»

Ανανεωμένο άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου.

To restart πατά το «Επτά 7»

Ανανεωμένο άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Θησείου. Η σάλα του παλιού νεοκλασικού αναπνέει πλέον σε γήινες πινελιές, ενώ η κουζίνα κοιτά κατά Ιταλία μεριά κι έχει στο τιμόνι της τον Δαμιανό Σιδηροκανέλλη, για πολλά χρόνια δεξί χέρι του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι. Οι γεύσεις εμπνέονται από το ύφος του αείμνηστου σεφ και την ιταλική παράδοση, κάτι που σημαίνει πως στο μενού συνυπάρχουν ορεκτικά όπως ο μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού και το vitello tonnato, δροσερές σαλάτες, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, ριζότο και πίτσα, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις σε κρέας όπως η μοσχαρίσια tagliata και το χοιρινό φιλέτο saltimbocca.

Η εντυπωσιακή κάβα με το γυάλινο πάτωμα και τη θέα στα αρχαιολογικά ευρήματα παραμένει στη θέση της, ανανεωμένη όμως με πολλές ετικέτες του ιταλικού αμπελώνα χάρη στη γενικότερη φροντίδα που επιφυλάσσει στο εστιατόριο η συνεργασία του με τον όμιλο Τραστέλη. Αυτές τις ημέρες βέβαια την τιμητική του έχει το rooftop με την ωραία θέα στην Ακρόπολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.