Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά

Το καλοκαιράκι κυλάει ανάλαφρα στην ατμοσφαιρική του βεράντα και οι γευστικές εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά

Το καλοκαιράκι κυλάει ανάλαφρα στην ατμοσφαιρική του βεράντα (κλασική αξία για δροσερές βραδιές στο Παλαιό Φάληρο) και οι γευστικές εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Πρώτα και κύρια, η μαύρη καλοκαιρινή τρούφα μόλις κατέφτασε από την Άλμπα και ο σεφ πατρόν του «Da Bruno» Δημήτρης Τσουκάρης προτείνει ένα ολόκληρο μενού αφιερωμένο στον πολύτιμο μύκητα: κροστίνι με σπαράγγια, αβγό ποσέ και μαύρη τρούφα, σαλάτα σε φωλιά από ζυμάρι πίτσας με καβούρι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, φρούτα του δάσους και μαύρη τρούφα, νιόκι με σάλτσα πεκορίνο και μαύρη τρούφα, πίτσα με καρπάτσιο και μαύρη τρούφα, ακόμη κι ένα τέλειο aperitivo με μέλι τρούφας και φρέσκια τρούφα θα μας βάλουν σε mood για εξίσου δυνατή συνέχεια.

Άλλο κεφάλαιο οι ελαφριές και άκρως καλοκαιρινές ταλιάτες για κάθε γούστο. Ταλιάτα κοτόπουλο ή γαλοπούλα (με αχλάδι, τρυφερό σπανάκι, ρόκα, σάλτσα κουρκουμά και σουσάμι) για όσους αγαπούν τις ευφάνταστες προτάσεις με πουλερικά, ταλιάτα Black Angus αλλά και ταλιάτα σολομού και τόνου, που συνοδεύεται από baby περουβιανή πατάτα, μαύρο ρεβίθι και πολύχρωμη κινόα, ανάλαφρη και πολύ healthy.

Στο «Da Bruno» δοκιμάζουμε ανάλαφρες healthy γεύσεις αλά ιταλικά - εικόνα 1

Αν αγαπάτε τις υπερτροφές, σημειώστε και τα ολοκαίνουργια σπαγκέτι με ζυμάρι σπιρουλίνας –αποκλειστικότητα του εστιατορίου–, που σερβίρονται με θαλασσινά και λαχανικά. Αν, πάλι, είστε λάτρης των ιταλικών σπεσιαλιτέ, αξίζει να προτιμήσετε τις μοναδικές χειροποίητες παπαρδέλες σε δύο signature εκδοχές: είτε με καραβίδες και γαρίδες, που μαγειρεύονται μπροστά μας σε ολόκληρο κεφάλι τυρί από πεκορίνο Romano, είτε με αστακό και καραβίδα σε φωλιά παρμεζάνας.

Σταθερά στον κατάλογο και οι vegan προτάσεις, που φανερώνουν γρήγορα αντανακλαστικά στις διατροφικές τάσεις της εποχής, αλλά και υπέροχα επιδόρπια, όπως η σεμιφρέντο εσπεριδοειδών με σάλτσα πορτοκαλιού και λεμονιού, το τσιζκέικ με βάση από μπισκότα digestive, ρικότα και φρούτα του δάσους και το διά­σημο τιραμισού του «Da Bruno» για βέρο ιταλιάνικο φινάλε, καρυκευμένο με εξαιρετικά λικέρ και ντιζεστίφ από την πλούσια συλλογή του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.