Το καλοκαιράκι κυλάει ανάλαφρα στην ατμοσφαιρική του βεράντα (κλασική αξία για δροσερές βραδιές στο Παλαιό Φάληρο) και οι γευστικές εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Πρώτα και κύρια, η μαύρη καλοκαιρινή τρούφα μόλις κατέφτασε από την Άλμπα και ο σεφ πατρόν του «Da Bruno» Δημήτρης Τσουκάρης προτείνει ένα ολόκληρο μενού αφιερωμένο στον πολύτιμο μύκητα: κροστίνι με σπαράγγια, αβγό ποσέ και μαύρη τρούφα, σαλάτα σε φωλιά από ζυμάρι πίτσας με καβούρι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, φρούτα του δάσους και μαύρη τρούφα, νιόκι με σάλτσα πεκορίνο και μαύρη τρούφα, πίτσα με καρπάτσιο και μαύρη τρούφα, ακόμη κι ένα τέλειο aperitivo με μέλι τρούφας και φρέσκια τρούφα θα μας βάλουν σε mood για εξίσου δυνατή συνέχεια.
Άλλο κεφάλαιο οι ελαφριές και άκρως καλοκαιρινές ταλιάτες για κάθε γούστο. Ταλιάτα κοτόπουλο ή γαλοπούλα (με αχλάδι, τρυφερό σπανάκι, ρόκα, σάλτσα κουρκουμά και σουσάμι) για όσους αγαπούν τις ευφάνταστες προτάσεις με πουλερικά, ταλιάτα Black Angus αλλά και ταλιάτα σολομού και τόνου, που συνοδεύεται από baby περουβιανή πατάτα, μαύρο ρεβίθι και πολύχρωμη κινόα, ανάλαφρη και πολύ healthy.
Αν αγαπάτε τις υπερτροφές, σημειώστε και τα ολοκαίνουργια σπαγκέτι με ζυμάρι σπιρουλίνας –αποκλειστικότητα του εστιατορίου–, που σερβίρονται με θαλασσινά και λαχανικά. Αν, πάλι, είστε λάτρης των ιταλικών σπεσιαλιτέ, αξίζει να προτιμήσετε τις μοναδικές χειροποίητες παπαρδέλες σε δύο signature εκδοχές: είτε με καραβίδες και γαρίδες, που μαγειρεύονται μπροστά μας σε ολόκληρο κεφάλι τυρί από πεκορίνο Romano, είτε με αστακό και καραβίδα σε φωλιά παρμεζάνας.
Σταθερά στον κατάλογο και οι vegan προτάσεις, που φανερώνουν γρήγορα αντανακλαστικά στις διατροφικές τάσεις της εποχής, αλλά και υπέροχα επιδόρπια, όπως η σεμιφρέντο εσπεριδοειδών με σάλτσα πορτοκαλιού και λεμονιού, το τσιζκέικ με βάση από μπισκότα digestive, ρικότα και φρούτα του δάσους και το διάσημο τιραμισού του «Da Bruno» για βέρο ιταλιάνικο φινάλε, καρυκευμένο με εξαιρετικά λικέρ και ντιζεστίφ από την πλούσια συλλογή του μαγαζιού.