To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας...

... και το όνομα του ολοκαίνουργιου στεκιού στο Νέο Κόσμο που σερβίρει αποκλειστικά μενού ημέρας. 

To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας...

Από τη σύνθεση των μικρών ονομάτων τους προέκυψε η ονοματοδοσία του καινούργιου μαγαζιού που άνοιξε ο Φώτης Φωτεινόγλου με τον Θοδωρή Κασσαβέτη στο Νέο Κόσμο. Ο λιτός εσωτερικός χώρος με τις γυμνές τσιμεντοκολόνες, τη μπάρα ντυμένη με λαμαρίνα και τα μαρμάρινα τραπέζια με τις βιεννέζικες καρέκλες είναι ανοιχτόκαρδος και ενώνεται με την αυλή, ενώ οι προμήθειες που γίνονται κάθε πρωί καθορίζουν και το μενού αποκλειστικά με προτάσεις ημέρας. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες, στα ποιοτικά κρεατικά όπως τα ζυγούρια και οι προβατίνες που φέρνουν από το Μεσολόγγι και την Κίμωλο ή το χοιρινό από την Κρήτη αλλά και στο φρέσκο ψάρι στην εποχή του.

To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας... - εικόνα 1

Έτσι, αυτές τις ημέρες δεν αποκλείεται να πετύχετε μιξινάρι Μεσολογγίου πλακί ή μια τάσκα ωμή με μουστάρδα και χόρτα εποχής, ενώ από τις προτάσεις που παίζουν με μια σχετική σταθερότητα είναι το ραβιόλι με ξινομυζήθρα και κρέμα λεμονιού και το σπαγγέτι με αυγοτάραχο. Η λίστα κρασιών αλλάζει σε εβδομαδιαία βάση με βάση τον ελληνικό αμπελώνα και κάποιες καλές χύμα προτάσεις, και μόνη σταθερά φαίνεται να είναι το παγωτό καϊμάκι που φτιάχνουν οι ίδιοι για το τέλος, πασπαλισμένο με φιστίκι Αίγινης και σιρόπι βύσσινο.

Περισσότερες πληροφορίες

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.