Το «Zinglee» σε νέα γευστική πλεύση

(Επι)στροφή στην αστική κουζίνα κάνει το νεότερο αδερφάκι της οικογένειας των «nice n easy» στο Κολωνάκι.

Το «Zinglee» σε νέα γευστική πλεύση

(Επι)στροφή στην αστική κουζίνα κάνει το νεότερο αδερφάκι της οικογένειας των «nice n easy» στο Κολωνάκι. Ο executive chef και συνιδιοκτήτης του ομίλου Χρήστος Αθανασιάδης ανέτρεξε στο συνταγολόγιο των αθηναϊκών γεύσεων, τους γιορτινούς μπουφέδες και τα σπέσιαλ εδέσματα που σερβίρονταν στις δεξιώσεις των δεκαετιών του ‘50 -’70, και μεταφέρει στο σήμερα κλασικά πιάτα με τρόπο νεωτερικό: Αθηναϊκή σαλάτα με ψάρι ποσέ, μαγιονέζα αρωματισμένη με σαφράν, κάπαρη, αυγό, αγγούρι τουρσί και μαριναρισμένα λαχανικά, κότα μιλανέζ, γαρίδες κοκτέιλ, ντολμαδάκια αυγολέμονο.

Πλάι τους βάζει και ορισμένες πιο σύγχρονες προτάσεις με ρετρό αύρα σαν τα βουβαλίσια κεφτεδάκια με χόρτα εποχής, παγωμένη φέτα και γαλάκτωμα λεμονιού ή ένα παστίτσιο με ραγού Black Angus και καμένη μπεσαμέλ, ενώ το γλυκό φινάλε σφυρίζουν ένα all time classic παγωτό αρμενοβίλ αλλά και μια πολύ αυθεντική κρέμα καραμελέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Zinglee

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
24/04/2024

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.