«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή

Με τον κύκλο του «Cosa Nostra» να κλείνει ύστερα από 15 χρόνια, ο Μιχάλης Τάσσης αποφάσισε να συνδυάσει στη νέα του πρόταση την αγάπη του για τη μουσική, το φαγητό και τα ταξίδια.

«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή

Κουλ τζαζ μουσικές, από εκείνες με τα ωραία σαξόφωνα που σου χαϊδεύουν απαλά τα αυτιά ακούγονταν διακριτικά μέχρι έξω στην Αγία Θέκλας τη βραδιά που βρεθήκαμε στην «Κουρδιστή Μαϊμού». Με τον κύκλο του «Cosa Nostra» να κλείνει ύστερα από 15 χρόνια, ο Μιχάλης Τάσσης αποφάσισε να συνδυάσει στη νέα του πρόταση την αγάπη του για τη μουσική, το φαγητό και το ταξίδι.

Για αυτό το τελευταίο σε προϊδεάζει ο χώρος με το καλησπέρα: βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους, περίτεχνα χαλιά στο πάτωμα, άπειρα ενθύμια από τα αμέτρητα ταξίδια του σε τόπους μακρινούς όπως το Μπαλί, το Βιετνάμ και η Σαγκάη, και άλλα τόσα που έχει ανακαλύψει σε παλαιοπωλεία ως φανατικός συλλέκτης. Η ατμόσφαιρα έχει μια colonial αύρα, σαν ψηφιδωτό από άλλη εποχή που καταφέρνει να σε χαλαρώσει. Αν θέλεις απλώς να τσιμπολογήσεις υπάρχουν οι βελούδινοι καναπέδες και τα σταντ, αν θέλεις να φας κανονικά κάθεσαι στη μεριά που βρίσκονται τα τραπέζια.

«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή - εικόνα 1

Η κάρτα φτιάχνει κι αυτή ένα γευστικό ψηφιδωτό, με ταξιδιωτικά memoirs από κουζίνες του κόσμου. Η πιο «εξωτική» πλευρά επιφυλάσσει μια πλούσια πιατέλα με καλοφτιαγμένα καντονέζικα ορεκτικά (spring rolls, dumplings, won ton με τραγανή κρούστα και ωραίες γεμίσεις), τα καλαμάκια του Κιότο από ζουμερό μπούτι κοτόπουλο στα πρότυπα των γιαπωνέζικων γιακιτόρι, το καλοφτιαγμένο σνίτσελ του Χιροχίτο με ένα ήπιας οξύτητας κάρι λαχανικών.

Στα πιο κοντινά σε εμάς συμπεριλαμβάνονται η πολύ comfort κροκέτα του Πήτερ του Ολλανδού (πρόκειται για μια εκδοχή ενός πολύ δημοφιλούς ολλανδικού street food με μοσχαράκι γάλακτος), τα αμερικάνικα fish cakes με ωραία γεύση σολομού και σφυρίδας, αλλά και το πολύ νόστιμο κοτόπουλο Κιέβου που στον κατάλογο αναγράφεται με την κωδική ονομασία «πανέ κοτόπουλο του Μπόρις στο Κατμαντού». Το πολύ ευγενικό και φιλικό προσωπικό θα σας τις αποκωδικοποιήσει όλες μετά χαράς, και θα σας συμβουλέψει ως προς την κατάλληλη επιλογή ανάμεσα στα στιβαρά και καλοφτιαγμένα classic cocktails που επιμελείται η Bar Philosophy.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".