«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι

H έδρα του chef-patron Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι έχει τη ζεστασιά που περιμένεις από ένα μπιστρό αλλά και μια κουζίνα που συντονίζεται με τη μοντέρνα διατροφική αντίληψη και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι

Λευκό σαγρέ και εμφανές τουβλάκι στους τοίχους, αναπαυτικοί καναπέδες και γκρι ανθρακί καρέκλες γύρω από τα ξύλινα τραπέζια και απαλό φως ντύνουν ατμοσφαιρικά το χώρο που οι παλαιότεροι θα θυμούνται ως «Prunier» και αποτελεί εδώ και τέσσερα χρόνια την έδρα του chef-patron Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Το «Simul» έχει τη ζεστασιά που περιμένεις από ένα μπιστρό αλλά και μια κουζίνα που συντονίζεται με τη μοντέρνα διατροφική αντίληψη και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από τα ολοκαίνουργια πιάτα που δοκιμάσαμε, αυτό θα ήταν το στιφάδο κουνελιού σε μπριός με το οποίο μάλιστα ο σεφ έβαλε πρόσφατα δύσκολα στους παίκτες του «MasterChef» – τρυφερό κρέας μαζί με νόστιμα συκωτάκια, μεστή σάλτσα, αέρινη ζύμη στο μπριός, μας έκλεψε την καρδιά. Προέρχεται από το dégustation menu επτά σταδίων του «Simul» (€ 58), χωρίς να λείπουν και οι αλά καρτ επιλογές σε παρόμοιο μήκος κύματος: από κοντά ακολούθησαν, λ.χ., τα σπαγκέτι κολοκυθιού με τις κροκέτες πέστροφας και το καψαλισμένο ανθότυρο –ως άλλα ευφάνταστα και με περίσσια νοστιμιά σπαγκέτι με κεφτεδάκια– και μια εξαιρετική σαλάτα με διάφορες ντομάτες, φράουλες, καππαρόμηλα και κατσικίσιο τυρί που σε κάθε κουταλιά γεύεσαι γλυκό καλοκαιράκι.

«Simul»: Ένα gastro-bistro στο Κολωνάκι - εικόνα 2

Από τα επιδόρπια της pastry chef Εμμανουέλας Δελατόλα θα σταθούμε στο σορμπέ μάνγκο και passion fruit που τυλίγεται σε φίνο καρπάτσιο από φέτες μάνγκο θυμίζοντας dim sum και γαρνίρεται με πικάντικο πέστο κόλιαντρου και τραγανά βραχάκια λευκής σοκολάτας. Η ατμοσφαιρική κρυμμένη αυλή του εστιατορίου έχει μπει κιόλας σε δράση τις βραδιές που ο καιρός το επιτρέπει, ενώ οσονούπω κάνουν πρεμιέρα τα signature cocktail που δημιούργησε ο ταλαντούχος Σταμάτης Σταματιάδης από το γειτονικό «Bunuel» ειδικά για το «Simul».

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.