«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Τα ηνία της κουζίνας στο πανέμορφο all day στέκι του Πειριαιά έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Εύκολα το κατατάσσεις στα πιο ατμοσφαιρικά μαγαζιά της πόλης. Το υπέροχο κτίριο του «Belle Amie» πάνω στο Πασαλιμάνι έχει υπάρξει κατοικία γιατρών, ξενοδοχείο ναυτικών, αλλά και ουζερί-παλιά δόξα της περιοχής που έχει κάνει θρύλο ο Μπιθικώτσης. Στη νέα του εποχή ως all day bar restaurant έχει μια πολύ γοητευτική ρετρό αύρα, με κεριά λιωμένα στα κολονάτα κηροπήγια, φυτά εσωτερικού χώρου, έντονο σκούρο μάρμαρο, γαλάζιο στα ταβάνια, πατιναρισμένους τοίχους στο χρώμα της σκουριάς και πολλούς μικρούς και μεγάλους πολυελαίους να φωτίζουν γλυκά τη σάλα. Ο πιο μεγάλος, βαρύς και εντυπωσιακός ενώνει τον κάτω με τον επάνω χώρο όπου θα κάτσετε αν έρθετε για το ποτό ή το κοκτέιλ σας.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ - εικόνα 1

Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις και αντλώντας έμπνευση από τον τόπο καταγωγής του που δεν είναι η Ιταλία, αλλά οι Κυκλάδες. Τα πιάτα είναι φτιαγμένα ώστε να μπαίνουν στη μέση για να τσιμπολογάει ελεύθερα η παρέα: ντολμαδάκια με ρύζι και τρυφερό ξινούτσικο φύλλο, αφράτη και όσο χρειάζεται λεμονάτη ταραμοσαλάτα με τραγανοτηγανισμένη αθερίνα, εξαιρετικά καπνιστά παντζάρια με καρυδάτη σκορδαλιά.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ - εικόνα 2

Το κυκλαδίτικο στοιχείο κάνει την εμφάνισή του στο γιουβετσάκι γαρίδας, που έρχεται μοσχοβολώντας ντομάτα και παλαιωμένο ξινοτύρι Νάξου, στη χειροποίητη πίτα με νόστιμες χοιρινές μπουκιές και Σαν Μιχάλη Σύρου και στο μεζέ-πύραυλος με κοπανιστή από την Τήνο, αποξηραμένα σύκα και πετιμέζι. Οι γεύσεις δεν φοβούνται τις εντάσεις και ζητάνε κάτι γλυκό στο τέλος, όπως το πολύ νόστιμο εκμέκ τσουρέκι με βύσσινο και τον καλοκαβουρδισμένο σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό βανίλια και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.