«Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει;

Σε δυνατά γαστρονομικά ντεσιμπέλ εκπέμπει το 2ο Symposio at Ark. Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μισομικές αφήνει για μια βραδιά (18/4) το χρυσοσκουφάτο «Noble» κι έρχεται στην Αθήνα φέρνοντας μαζί πιάτα-αστέρια της συναρπαστικής ροδίτικης κουζίνας. Κλείστε θέση!

«Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει;

Μια γαστρονομική εμπειρία αιχμής μας επιφυλάσσει το 2ο Symposio at Ark την επόμενη εβδομάδα. Υψηλός προσκεκλημένος του πρωτοποριακού γαστρονομικού event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, είναι το εστιατόριο «Noble Gourmet Restaurant» στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου, που διακρίθηκε και φέτος με Χρυσό Σκούφο και μόλις πριν από λίγες ημέρες με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2019.

Καθόλου τυχαία, μιας και ο νεαρός αλλά πολύ ταλαντούχος Ροδίτης σεφ Σταμάτης Μισομικές καταθέτει μια καθ’ όλα ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση που δίνει fine dining διάσταση στην άγνωστη όσο και συναρπαστική κουζίνα της Ρόδου. Με την πολύτιμη αρωγή του executive chef του ξενοδοχείου Γιώργου Τρουμούχη, οι άκρως πρωτότυπες συνθέσεις στο «Noble» φωτίζουν τη μαγειρική παράδοση του νησιού και τη συνδέουν δυναμικά, γοητευτικά και συγκινητικά με τη σύγχρονη γαστρονομία.

«Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει; - εικόνα 1

Βάση μοναδική και με ξεχωριστή σημειολογία για όλη αυτήν τη διαδικασία αποτελεί σίγουρα το βιβλίο του Τρουμούχη «Μακριά μυρωδιά», για τις ανάγκες του οποίου γύρισε τη Ρόδο από χωριό σε χωριό με σκοπό να καταγράψει τις συνταγές και τις παραδόσεις του τόπου και να παραδώσει εν τέλει μια πραγματική εγκυκλοπαίδεια της τοπικής κουζίνας.

Στο ειδικό μενού που θα σερβιριστεί στο «Ark» ο Σταμάτης Μισομικές ανθολογεί ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες του «Noble» όπως το εξαιρετικό σουπιόρυζο με μελάνι σουπιάς και «πέπλο» από τυρί σύνορο και ο αφοπλιστικά νόστιμος Πασχάτης, για ένα γαστρονομικό ταξίδι-εμπειρία που θα μας ταξιδέψει νοερά στο Νησί των Ιπποτών και θα μας βάλει πιάτο το πιάτο όλο και πιο βαθιά στα εσώψυχα της ροδίτικης κουζίνας.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει «Noble Gourmet Restaurant» για την Πέμπτη 18/4

«Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει; - εικόνα 2

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Πιταρούδι
πιταρούδι σε τρεις υφές και γεύσεις, με μαρμελάδα τομάτας αρωματισμένη με ροδοσταμιά

Ορεκτικό
Σουπιόρυζο με γιαπράκι θαλασσινών
ριζότο με σουπιά σε κύβο από καρύδι, καϊμάκι από κατσικίσιο τυρί «Σύνορο» και γιαπράκι με σπινιάλο

Κυρίως πιάτο
Πασχάτης
αρνί στον ξυλόφουρνο με αρώματα δυόσμου και άνηθου, πλιγούρι, μελιτζανάκι μπουκωτό με ροδίτικη κάππαρη και σάλτσα από χαρούπι

Επιδόρπιο
Ροδίτικο στεφάνι
λευκή σοκολάτα, ιβίσκος, τριαντάφυλλο, μπιγκόνιες, γιασεμί, ρίζα μαϊντανού

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 42/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.